Select Page

Nastavak dijaloga za opće dobro žitelja općine Posušje

Nastavak dijaloga za opće dobro žitelja općine Posušje

Danas je u sali za sastanke Općinskog načelnika održan sastanak s članovima Udruge gospodarstvenika Posušje.

Ono što je zanimalo goste, i o čemu su diskutirali, je široko područje gospodarskih i komunalnih tema poput poreza na tvrtku, naknada za postavljanje reklamnih panoa, označavanju naziva ulica, te izmjena uvjeta kupnje građevinskog zemljišta izvan poslovnih zona. Zaključeno je kako će po ovim pitanjima izvršiti se detaljna analiza situacije, te će se razraditi planovi mogućih rješenja od obostranog interesa za gospodarstvo i lokalnu zajednicu.

Također domaćini, predvođeni općinskim načelnikom Brankom Bagom, na ovom sastanku su otvorili temu o još intenzivnijoj suradnji s UGP-om.

Razgovaralo se mogućnostima za još veću potporu kulturi i športu i u organizacijskom i financijskom smislu. Imajući u vidu pak demografska kretanja ovih prostora, kao i socijalno-gospodarski aspekt, razgovaralo se o uvjetima poslovanja za tvrtke, ali i uvjetima njihovih zaposlenika.

Zajednički je stav da se svi trebaju još više angažirati: javna uprava kroz učinkovitost, javnost rada i dostupnost tvrtkama, a realni sektor kroz još bolje poslovanje i skrb o svojim djelatnicima. Sve to bi trebalo dati jedan sinergijski učinak za opće dobro Posušja i svih njegovih žitelja.

općina-posusje.ba

OGLASI

Loading