Select Page

Nema odgode: Nastava u FBiH počinje u skladu sa školskim kalendarom

Nema odgode: Nastava u FBiH počinje u skladu sa školskim kalendarom
Nastava u novoj školskoj godini počet će u skladu sa školskim kalendarom uz mogućnost da se revidira u ovisnosti od epidemiološke situacije, potvrdila je Nadija Bandić, pomoćnica ministra za obrazovanje FBiH nakon sastanka u Konjicu u petak.

Dakle, školska godina počinje 1. odnosno 7. rujna, a u ovisnosti od županija, javlja Avaz.

U Tuzlanskoj, Zeničko-dobojskoj i Sarajevskoj županiji nastava će početi 1. rujna, a u ostalim 7. rujna.

Jako je važno da svi učenici koji imaju neko kronično oboljenje ili žive s osobama koje imaju kronično oboljenje nisu u potrebi da pohađaju školu, ali im odgojno-obrazovne ustanove moraju osigurati alternativne vidove obrazovanja, rekla je Bandić.

Član Kriznog stožeraa FBiH Goran Čerkez rekao je da su pripremili epidemiloške kriterije koji će biti upotrebljeni u školama.

Imamo punu suglasnost svih županijskih ministarstava. Trudimo se naći najbolji model. Mislim da smo dobre odluke donijeli. Bit će iste mjere za sve, rekao je Čerkez.

Ministar za obrazovanje, znanost i mlade SŽ Anis Krivić kazao je da je sastanak bio uspješan.

Mislim da će mjere na Federalnoj razini biti kao i one koje smo donijeli i mi u SŽ. Ostajemo pri kombiniranom modelu rada jer mislimo da je najsigurniji po zdravlje djece, rekao je Krivić.

Sastanku su nazočili predstavnici Kriznog stožera FBiH, Ministarstva zdravstva FBiH, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Federalnog ministarstva obrazovanja i predstavnika županijskih ministarstava obrazovanja, a odluka je donesena jednoglasno.

Spahija Kozlić, ministar obrazovanja u ZDŽ, kazao je da ovo dominantno zdravstveni problem.

Očekivali smo više hrabrosti od kriznih stožera da jasno kažu postoje li epidemiloški uvjeti za početak nastave. Opredijelili smo se generalno za kombinirani model. Za neke područne škole moguće je da se nastava izvodi u punom kapacitetu pa će se odvijati na klasičan način, rekao je Kozlić.

Jabuka. Tv

OGLASI

Loading