Select Page

Zasjedao Krizni stožer ŽZH: Narednih dana očekujemo uzlazni trend broja zaraženih

Zasjedao Krizni stožer ŽZH: Narednih dana očekujemo uzlazni trend broja zaraženih
U dvorani za sastanke u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke pod predsjedanjem Tomislava Pejića predsjednika Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi održana je proširena sjednica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi.

Na sjednici su osim članova Kriznog stožera nazočili predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, grado/načelnici općina/gradova, ministar MUP-a ŽZH David Grbavac, ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove ŽZH Nikica Tomas, komesar policije MUP-a ŽZH Milan Galić, te predstavnik ministarstva gospodarstva ŽZH.

Na samom početku sjednice predsjednik Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić upoznao je nazočne s trenutnom epidemiološkom situaciji u Županiji Zapadnohercegovačkoj istaknuvši da je u Županiji trenutno zaraženo koronavirusom 205 osoba od kojih je pet na bolničkom liječenju.

V.d. ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo i članica Kriznog stožera Andrea Jurić, dr. medicine rekla je između ostalog da je rješenje za izlaz iz ove situacije uvođenje inspekcijskog nadzora i sankcioniranje fizičkih osoba za nenošenje zaštitne maske, kao i pravnih osoba koje dopuste fizičkim osobama ulaz u zatvoreni prostor bez nošenja zaštitnih maski.

Narednih dana očekujemo uzlazni trend broja zaraženih, rekla je epidemiologinja Jurić.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić istaknuo je da se propisane mjere trebaju poštovati i primjenjivati, te da je potrebno izraditi preporuke za održavanje svadbenih svečanosti.

Ivica Ćorić ravnatelj Doma zdravlja Posušje je rekao da je potrebno već danas donijeti odluke u smjeru suzbijanja širenja koronavirusa jer već sutra bi moglo biti kasno. U raspravi su sudjelovali i ostali ravnatelji Domova zdravlja, a predsjednik Pejić je pohvalio njihov rad.

Donesen je Zaključak prema kojemu je neophodno osigurati dosljednu implementaciju i praćenje donesenih mjera na području gradova i općina Županije Zapadnohercegovačke, kao i nadležnih inspekcija u gradovima i općinama, posebno na ključnim mjestima koji predstavljaju krizne točke za prijenos virusa COVID-19, navodi se u priopćenju.

Jabuka. Tv

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading