Select Page

NOVI ZASTOJ: Demokratska fronta definitivno prekinula pregovore sa SDA

NOVI ZASTOJ: Demokratska fronta definitivno prekinula pregovore sa SDA

Demokratska fronta je danas definitivno prekinula pregovore sa SDA o formiranju vlasti na svim razinama. Odluka je to Predsjedništva DF-a koje je održalo telefonsku sjednicu, jer se predsjednik Željko Komšić nalazi izvan države, potvrdio je za novinsku agenciju Patria generalni tajnik DF-a Sifet Podžić.

Podžić je pojasnio kako su jučer poručili predstavnicima SDA na čelu s Denisom Zvizdićem da se u Sarajevskoj županiji obustavljaju pregovori do daljnjeg, odnosno dok SDA ne poništi sve natječaje za zapošljavanja u Sarajevskoj županiji, ali je on v.d. premijeru SŽ-a Muhamedu Kozadri proslijedio “pogrešan” zaključak.

Sporni natječaji

– Čekali smo sjednicu Vlade SŽ-a da donese odluku. Kada smo je dobili i pročitali shvatili smo da se radi o prijevari, jer tom odlukom je naloženo da se ponište svi natječaji koje nije vlada raspisala. To znači gotovo nijedan, jer je Vlada SŽ-a odnosno njezina ministarstva su raspisivali te natječaje. Uz to, jučer sam zasut e-mailovima i SMS-ovima ljudi iz drugih županija koji javljaju kako se isti recept zapošljavanja stranačkih kadrova i rodbine od strane SDA provodi masovno, kao i na razini Federacije i države. Zbog toga smo odlučili na najvišem stranačkom organu prekinuti pregovore, navodi Podžić.

Do kraja ovog ili početkom sljedećeg tjedna bit će organiziran još jedan sastanak na najvišoj razini. Sastat će se stranačka izaslanstva predvođena Željkom Komšićem i Bakirom Izetbegovićem i ukoliko i tada ne bude dogovora oko prekida zapošljavanja, odnosno vraćanja na početne pozicije od koalicije DF i SDA nema ništa.

NAP

OGLASI

Loading