Select Page

DOM NARODA: Stabilniji dio Federacije izabrao zastupnike u Dom naroda, čeka se nestabilniji dio!

DOM NARODA: Stabilniji dio Federacije izabrao zastupnike u Dom naroda, čeka se nestabilniji dio!

Pet županija završilo je proces izbora zastupnika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Zanimljivo je da su to uradile 3 županije s većinskim hrvatskim stanovništvom (Posavska, Herceg-bosanska, Zapadnohercegovačka) kao i 2 “mješovite” županije (Hercegovačko-neretvanska i Srednjobosanska).

Niti jedna od županija s većinskim bošnjačkim stanovništvom nije uspjela izabrati zastupnike u Dom naroda iako su službeni rezultati izbora objavljeni još 10. studenog. Neke od njih (Sarajevska, Unsko-sanska) nisu uspjele izvršiti niti kandidature za Dom naroda.

HNS-u najveći broj zastupnika u Domu naroda

Lista HNS-a predvođena HDZ-om se već sada nameće kao stranka koja će vjerojatno imati najveći broj zastupnika u Domu naroda Federacije BiH (čak više od SDA). Naime, lista HDZ/HNS je osvojila svih 11 zastupničkih mjesta u Klubu Hrvata iz 5 navedenih županija (3 iz Hercegovačko-neretvanske i Srednjobosanske, 2 iz Herceg-bosanske i Zapadnohercegovačke, te 1 iz Posavske).

SDA je osvojio sva 4 zastupnička mjesta u Klubu Bošnjaka iz 5 navedenih županija (1 iz Hercegovačko-neretvanske, Srednjobosanske, Posavske i Herceg-bosanske, dok u skupštini Zapadnohercegovačke županije nema Bošnjaka).

U Klubu Srba (za sada) SDP ima 2 zastupnika, SNSD 1 i NSRZB 1.

SDP je dobio i 1 zastupnika među Ostalima.

Poskok.info

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading