Select Page

Sastali se Čović i Plenković: Hrvatima u BiH poslana poruka ohrabrenja

Sastali se Čović i Plenković: Hrvatima u BiH poslana poruka ohrabrenja

Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se u Zagrebu s predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem s kojim je razgovarao o drugostupanjskoj presudi šestorici u Haagu.

– Danas smo još jednom razmotrili situaciju nakon drugostupanjske presude Haaškoga suda u vezi šestorke, izrazili još jednom žaljenje povodom uzimanja svog života generala Slobodana Praljka te smo izrazili nezadovoljstvo s dijelovima presude koji se odnose na nepotpuno i pogrešno utvrđeno činjenično stanje – kazao je premijer Plenković, piše Vecernji.hr.

– Dogovorili smo da početkom idućeg tjedna dođem u Mostar da se susretnemo s vodstvom Hrvata u BiH, da uputimo poruku smirivanja i snaže potpore RH kao što je RH podupirala BiH u najtežim trenucima od referenduma o neovisnosti pa kasnije do promjene ravnoteže snaga. Razmotrili smo i mogućnosti koje se tiču na eventualno pravno osporavanje putem revizije, ali to prije svega mora biti u dogovoru s petorkom – dodao je Plenković.

Dragan Čović kazao je kako je najvažnije Hrvatima u BiH poslati poruku ohrabrenja.

– Moramo krenuti dalje sa svojim životima u BiH, tražiti jednakost hrvatskog naroda s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini, ali to je jedan politički proces koji već dugo traje. Vjerujem da s nositeljima vlasti možemo ojačati našu poziciju u BiH.

vecernji.ba

OGLASI

Loading