Select Page

Obilježavanje Dana zdravlja

Obilježavanje Dana zdravlja

Jedna od aktivnosti u sklopu projekta Poduzetničko učenje u Gimnaziji fra Grge Martića je i obilježavanje Svjetskog dana zdravlja, i to u suradnji s našim kolegicama i kolegama iz Srednje strukovne škole te brojnim, kako smo ih nazvali, prijateljima projekta.

Kao uvod u ove aktivnosti imali smo priliku čuti učenike sportaše naših dviju škola: Ivu Lončar, Luciju Begić, Filipu Kovač, Diminika Begića, Jerku Šušnjara i profesoricu Veselu Knezović prilikom gostovanja u emisiji „Školski sat“ na Radio Posušju u četvrtak, 2. travnja 2015. godine. Osim što su predstavili sebe i sportove kojima se bave, svoje dosadašnje sportske uspjehe, način života tipičan za mlade sportaše, govorili su i o predstojećim događajima- javnoj tribini na temu važnosti zdrave prehrane i tjelovježbe te predstojećoj utrci na koju su pozvali žitelje općine Posušje- od onih najmlađih do najstarijih.

Javna tribina

Javna tribina na temu zdrave prehrane i tjelovježbe bit će održana u kinodvorani na sam Dan zdravlja, u utorak 7.4.2015., s početkom u 19,00 sati. Na njoj će se ponovo predstaviti naši učenici, ali će govoriti i vrsni stručnjaci iz tog polja- profesori s mostarskog Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, s Odsjeka za fizičku kulturu/kineziologiju, te specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije dr. Dragan Rezo. Sigurni smo kako ćemo na ovom predavanju, koje će biti od koristi svima, ne samo profesionalnim sportašima, čuti pregršt konkretnih savjeta, a ukoliko potaknemo barem nekolicinu prisutnih da promijene svoje životne navike, napravit ćemo dobar posao.

Kratka utrka

Najobimnija aktivnost kojom ćemo obilježiti Dan zdravlja je kratka utrka koja će se održati 11.4.2015. (subota) u 10,00 sati, sa startom i ciljem na Trgu hrvatskih branitelja. Iako je nazivamo utrkom, poanta nije u natjecanju nego u druženju i kretanju. Ne postoji nagradni fond, nećemo nagraditi one koji prvi istrče zaista nezahtjevnu rutu, dugačku svega 3-4 kilometra, ali ćemo, u suradnji s donatorskim tvrtkama, pripremiti nagrade za sve sudionike- voće, energetske pločice, zdrave napitke. Čak neće biti važno jeste li rutu istrčali ili prehodali, neće biti važno jeste li je uopće prošli ili ste se zadržali na startu/cilju- važno je da pokažete dobru volju, da ustanete sa svojih kauča, da ne odete na terasu nekog kafića (to možete kasnije) i pridružite se svima ostalima koji će od ovoga napraviti jedno lijepo druženje. Pozvani su svi! Majke i očevi, povedite svoje najmanje, čak i one u dječjim kolicima; bake i djedovi, pridružite se i vi; školarci- veliki i mali, ovo je idealno druženje za vas ; oni koji se bave nekim sportom, kao i oni nenadareni za sport…

Dođite, družite se, razmislite o zdravom životu, čekamo vas.

gfgm-posusje.com

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading