Select Page

Obilježena 27. obljetnica stradavanja hrvatskog naroda na Kupresu

Obilježena 27. obljetnica stradavanja hrvatskog naroda na Kupresu

Danas je na Kupresu obilježena 27. obljetnica stradanja hrvatskoga naroda.

Program obilježavanja pod nazivom „U spomen žrtvama hrvatskoga naroda na Kupresu“ započeo je jutros polaganjem vijenaca žrtvama 2. Svjetskog rata kod masovne grobnice Ogledala, a potom na spomen obilježja Suho Polje i Kupreško polje te na Spomen obilježju vukovarskim braniteljima.

Potom je u Crkvi Sv. Obitelji u Kupresu održana Sv. Misa za poginule u obrani Domovine kao i za sve poginule i sahranjene na Kupreškoj visoravni.

Nakon Svete mise položeni su vijenci uz križ na groblju ispred crkve Sv. Obitelji.

Ispred općine Posušje, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, počast stradalim braniteljima i poginulim hrvatskim civilima na Kupresu odali su Općinski načelnik Branko Bago zajedno s udrugama proisteklima iz Domovinskog rata s područja naše općine.

Načelnik Branko Bago zapalio je svijeću i na mjestu pogibije dvojice pripadnika postrojbe “Posuški vitezovi”.

Na Kupresu je sinoć uoči obilježavanja dana sjećanja prikazan dokumentarno – igrani film „Glavu dole, ruke na leđa“ koji prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja, odvođenja, maltretiranja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima, a posuška publika imati će priliku gledati ovaj film u našoj kinodvorani 16. travnja 2019. s početkom u 19 sati.

Nadamo se kako ćete se odazvati na prikazivanje ovoga filma i na taj način oteti zaboravu sve koji su mučeni i ubijeni za slobodu hrvatskoga naroda.

Općina Posušje

OGLASI

Loading