Select Page

Od prvog travnja opet poskupljuju cigarete u BiH

Od prvog travnja opet poskupljuju cigarete u BiH

U BiH će od 1. travnja poskupjeti dvadesetak vrsta cigareta iz asortimana Tvornice duhana Rovinj, doo Sarajevo, od 10 do 20 pfeninga po kutiji, potvrđeno je danas Srni u Upravi za neizravno oporezivanje BiH. Rovinjska tvornica duhana je Upravi krajem veljače dostavila zahtjev za povećanje cijena.

Proizvođači i distributeri cigareta i duhana mogu bilo kada u godini povećati cijenu duhanskih prerađevina, s tim što u novoj cijeni moraju biti ugrađeni svi porezi, kao što su važeća trošarina za ovu godinu i pripadajući PDV.

Poreski obveznici i druge osobe koje se bave prometom cigareta Tvornice duhana Rovinj, čija se cijena povećava, dužni su popisati zalihe tih cigareta sa stanjem na 1. travnja i popisne liste dostaviti nadležnom regionalnom centru Uprave.

Razlika trošarine utvrđena u popisnim listama mora se uplatiti u roku od sedam dana od popisa zaliha, a cigarete na koje je obračunata i plaćena razlika trošarina prodaju se po novim cijenama sve do isteka zaliha, bez obzira što je na njima stara akcizna markica.

OGLASI

Loading