Select Page

Od prvog travnja opet poskupljuju cigarete u BiH

Od prvog travnja opet poskupljuju cigarete u BiH

U BiH će od 1. travnja poskupjeti dvadesetak vrsta cigareta iz asortimana Tvornice duhana Rovinj, doo Sarajevo, od 10 do 20 pfeninga po kutiji, potvrđeno je danas Srni u Upravi za neizravno oporezivanje BiH. Rovinjska tvornica duhana je Upravi krajem veljače dostavila zahtjev za povećanje cijena.

Proizvođači i distributeri cigareta i duhana mogu bilo kada u godini povećati cijenu duhanskih prerađevina, s tim što u novoj cijeni moraju biti ugrađeni svi porezi, kao što su važeća trošarina za ovu godinu i pripadajući PDV.

Poreski obveznici i druge osobe koje se bave prometom cigareta Tvornice duhana Rovinj, čija se cijena povećava, dužni su popisati zalihe tih cigareta sa stanjem na 1. travnja i popisne liste dostaviti nadležnom regionalnom centru Uprave.

Razlika trošarine utvrđena u popisnim listama mora se uplatiti u roku od sedam dana od popisa zaliha, a cigarete na koje je obračunata i plaćena razlika trošarina prodaju se po novim cijenama sve do isteka zaliha, bez obzira što je na njima stara akcizna markica.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading