Select Page

Održan sastanak koordinacije ŽZH za poslove europskih integracije i IPA I

Održan sastanak koordinacije ŽZH za poslove europskih integracije i IPA I

Jučer je Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u svojim prostorijama održao sastanak koordinacije ŽZH za poslove europskih integracija i IPA II.
Sastanak je okupio koordinatore i zamjenike koordinatora za europske integracije iz županijskih tijela uprave koje je Vlada Županije Zapadnohercegovačke imenovala u srpnju 2018. godine te članove sektorskih radnih grupa za IPA II također sa županijske razine vlasti.

Cilj sastanka je informirati sudionike o trenutnom stanju u procesu europskih integracija s naglaskom na nedavno završen proces pripreme odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije, o obvezama i preporukama Europske komisije iz procesa primjene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju te o trenutnom stanju u procesu programiranja IPA II za 2018. godinu i 2019-2020. godinu.

Vesna Hrsto, pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao EU koordinator u Županiji Zapadnohercegovačkoj je prezentirala osnovne informacije o procesu europskih integracija i svojoj ulozi koordinatora, kao i ulogu Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, dok je ravnatelj, Ivan Jurilj, kao član privremenog IPA II odbora iz Županije Zapadnohercegovačke prezentirao trenutno stanje u procesu programiranja sredstava za godišnji IPA II 2018 paket te IPA II 2019-2020.

Tijekom sastanka sudionici su imali priliku postavljati pitanja vezana za svoju ulogu i obveze u procesu europskih integracija kao i ponuditi prijedloge i sugestije u cilju ostvarenja što funkcionalnije koordinacije u ovim procesima.
Planirano je da se ovakvi sastanci održavaju najmanje dva puta godišnje, a po potrebi i češće, tako da je sljedeći sastanak planiran u drugoj polovici ove godine.

OGLASI

Loading