Select Page

Posuški studenti među 600 sudionika međunarodnog natjecanja na Kopaoniku

Posuški studenti među 600 sudionika međunarodnog natjecanja na Kopaoniku

Dvojica uspješnih posuških studenata 3. godine strojarstva na Sveučilištu u Mostaru, Ante Galić i Gabriel Kovač, sudjelovat će ove godine na Mašinijadi na Kopaoniku. Riječ je o međunarodnom natjecanju u predmetima s područja strojarstva i sporta, a pravo na sudjelovanje imaju isključivo studenti s preporukom katedri matičnih fakulteta. Tako je Galića i Kovača za ovo natjecanje preporučila profesorica Vesna Raspudić s predmeta Nauka o čvrstoći, s obzirom da je riječ o najboljim učenicima na ovoj katedri. Oni će se upravo u ovom području i okušati na predstojećem natjecanju koje se održava od 8. do 12. sljedećeg mjeseca.

Uz njih će ukupno 600 studenata sudjelovati i na natjecanju u ostalim predmetima poput matematike, termodinamike, mehanike fluida i mehanike i elemenata strojeva, kao i u različitim sportovima.

Odlazak na ovo međunarodno natjecanje bio je povod za prijem dvojice posuških sudionika i ravnatelja Srednje strukovne škole Marija Knezovića kod načelnika Ante Begića koji je uz želje za dobar plasman izrazio zadovoljstvo što naši uspješni studenti sudjeluju na ovakvim natjecanjima, a time u pozitivnom svjetlu predstavljaju i Posušje.

Treba još reći i kako će ispred Općine našim studentima biti osigurana i financijska potpora za podmirenje troškova puta i boravka na natjecanju.

OGLASI

Loading