Select Page

ODRŽANA EDUKACIJA UČENIKA U RAKITNU, SUTINI I TRIBISTOVU

ODRŽANA EDUKACIJA UČENIKA U RAKITNU, SUTINI I TRIBISTOVU

Edukacija učenika osnovnih škola iz područja zaštite i spašavanja, u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, održana je u Osnovnoj školi Ante Brune Bušića u Rakitnu i područnim školama u Sutini i Tribistovu.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović na samom uvodu je predstavio nazočne pripadnike svih struktura civilne zaštite, te istaknuo cilj i važnost edukacije u sustavu zaštite i spašavanja kao temeljnog uvjeta za kvalitetno izvršavanje zadataka iz područja civilne zaštite. Slijedila je PowerPoint prezentacija o ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća nakon koje su o ulozi općinske/gradske službe civilne zaštite govorili Mario Bajto pomoćnik načelnika Općine Ljubuški za civilnu-protupožarnu zaštitu, Željko Vukoja pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega za civilnu zaštitu, te o ulozi i zadacima policije Ružica Tokić. Edukaciji je nazočio i načelnik Policijske uprave Posušje Ivica Pavković i pomoćnik Mario Bašić.

Pripadnici HGSS-a Posušje prezentirali su svoju opremu i izveli pokaznu vježbu spašavanja unesrećenog, a pripadnici PVP-a Posušje su prezentirali način gašenja početnih požara.

U petak 11. svibnja edukacija učenika će se održati u područnim školama u Batinu, Vinjanima i Čitluku.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading