Select Page

Održana prva, konstituirajuća, sjednica nove Vlade ŽZH

Održana prva, konstituirajuća, sjednica nove Vlade ŽZH

Danas je u Širokom Brijegu, pod predsjedavanjem predsjednika Predraga Čovića,  održana 1. konstituirajuća sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke, priopćeno je iz Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

U sklopu redovite procedure, na današnjoj sjednici donesena je Odluka o određivanju potpisnika platnih transakcija preko transakcijskog računa Proračuna Županije Zapadnohercegovačke, a za potpisnike platnih transakcija ovlašćuju se predsjednik Vlade Predrag Čović i ministar financija Toni Kraljević.

Donesena je i Odluka o određivanju potpisnika naloga depozitnog računa javnih prihoda Proračuna Županije Zapadnohercegovačke, a za potpisnike se ovlašćuju ministar financija Toni Kraljević, pomoćnik ministra za riznicu Ivanka Šimić i šef računovodstva Ivica Gavran.

Vlada je donijela Rješenje o razrješenju Komisije za kadrovska i administrativna pitanja Vlade Županije Zapadnohercegovačke u sastavu: Kristijan Zovko, Mladen Begić i Toni Kraljević, kao i Rješenje o imenovanju Komisije za kadrovska i administrativna pitanja Vlade Županije Zapadnohercegovačke u sastavu: Vjekoslav Lasić, Mladen Begić i Toni Kraljević.

Također, Vlada je donijela Rješenje o imenovanju članova u Povjerenstvo za tumačenje i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za djelatnike u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, a u navedeno Povjerenstvo u ime Vlade Županije Zapadnohercegovačke imenovani su Mihovil Bilać i Damir Čutura. Razlozi za donošenje navedenog Rješenja ogledaju se u potrebi nadopunjavanja i detaljnijeg tumačenja pojedinih članaka Kolektivnog ugovora, priopćeno je.

Podsjetimo, novi sastav Vlade ŽZH na čelu s Predragom Čovićem iz Širokog Brijega imenovala je Skupština ŽZH na svojoj šestoj sjednici koja je održana u ponedjeljak 27. ožujka u Širokom Brijegu.  Tom prilikom imenovani su i ministri ukupno osam resora u našoj županiji. Za dopredsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke ponovno je izabran Toni Kraljević kao ministar financija. Drugi dopredsjednik Vlade je Dario Sesar koji je dobio još jedan mandat na čelu Ministarstva gospodarstva. Kao i u prošlom sazivu, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata je Mladen Begić, dok je Vjekoslav Lasić ministar pravosuđa i uprave. Lasić je ovaj resor preuzeo nakon Kristijana Zovke. Zvonimir Širić novi je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša. Do sada je ovaj resor vodio Miroslav Ramljak Ćarli.. Tomislav Pejić ponovno je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, a Danijela Perić ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa. Ovaj resor do sada je vodila Ružica Mikulić. Za ministra unutarnjih poslova izabran je Mladen Bebek. On je pak naslijedio na tom mjestu Davida Grbavca.

radioposusje.ba 

OGLASI

Loading