Select Page

Održana treća sjednica Lokalnog ekonomskog vijeća Općine Posušje

Održana treća sjednica Lokalnog ekonomskog vijeća Općine Posušje

U dvorani za sastanke Općine Posušje u petak 11.prosinca 2015. održana je treća sjednica Lokalnog ekonomskog vijeća Općine Posušje pod vodstvom predsjednika Općinskog vijeća Ivana Lončara.

Sjednica je započela usvajanjem zapisnika s prošle sjednice LEV-a, a zatim i usvajanjem dnevnog reda za treću sjednicu LEV-a. Točke koje svakako vrijedi istaknuti su predstavljanje projekta Izgradnje Logističkog centra za obrtnike i male i srednje poduzetnike u poslovnoj zoni Osrdak i predstavljanje programa BFC certificiranja na kojeg je se Općina Posušje prijavila s ciljem stjecanja ovog prestižnog certifikata.

Tajništvo LEV-a detaljno je predstavilo nazočnim članovima LEV-a budući Logistički centar za poduzetnike koji će Općina Posušje izgraditi zahvaljujući donatorskim sredstvima Federalnog ministarstva razvoj, poduzetništva i obrta i Švicarske Vlade te vlastitim sredstvima općine. Rečeno je da će Logistički centar imati 360 m² poslovnog prostora, od čega će jedan manji dio služiti kao zajedničke prostorije budućih korisnika centra, poput multimedijske dvorane i uredskog prostora, sanitarnog čvora i čajne kuhinje, a dok će veći objekta pružati mogućnost za obavljanje proizvodne i prerađivačke djelatnosti. Uvjete boravka i korištenja usluga Logističkog centra definirati će se pravilnikom o upravljanju centrom, dok će se odabir korisnika Logističkom centra vršiti putem natječaja koji se očekuje početkom ljeta 2016. godine.

LOGC1 1

Druga važna točka trećeg zasjedanja LEV-a je ulazak Općine Posušje u proces BFC certificiranja gradova i općina u Jugoistočnoj Europi. U ovom programu trenutno sudjeluju četiri zemlje; Republika Hrvatska, Srbija, Makedonija i Bosna i Hercegovina. Cilj ovog programa je poboljšanje kvalitete usluga i informacija koje lokalne samouprave u regiji jugoistočne Europe pružaju gospodarstvenicima. Program daje jasne smjernice općinama i gradovima kako trebaju kreirati dobru poslovnu klimu i uvode standarde učinkovite i transparente lokalne administracije. S druge strane investitorima koji žele preseliti i proširit svoje poslovanje u Jugoistočnu Europu BFC certifikat služi kao standardiziran mehanizam za procjenu lokalnih uvjeta za poslovanje i ukazuje na to koje općine u ovoj regiji imaju najpovoljniju klimu za investiranje. Treba istaknuti da su ulazak Općine Posušje u ovaj proces posebno su pozdravili nazočni gospodarstvenici.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading