Select Page

Otpočela 4. opća planinarska škola u organizaciji HPD-a Pločno

Otpočela 4. opća planinarska škola u organizaciji HPD-a Pločno

U četvrtak 14.9. otpočela opća planinarska škola HPD Pločno uvodnim predavanjem u prelijepom ambijentu našeg planinarskog doma u Masnoj Luci.

Predavanje su održali uvijek nam dragi prijatelji i kolege planinari iz PD Orlova Stina Tomislavgrad. Prvo je njihov predsjednik, a ujedno i predsjednik Planinarskog Saveza Herceg – Bosne, Ante Vukadin predstavio cijeli savez, njegovu bitnu ulogu u planinarenju u BiH te dugu i bogatu povijest planinarenja u cijelom svijetu te planinarsku opremu i sve što je potrebo za siguran boravak u planini.

Nakon Ante, Lucijana Gudelj je održala predavanje na temu priprema za odlazak u planinu i posebno zanimljiva je bila prezentacija o planinama u BiH i svim vrhovima iznad 2000 metara. Valja napomenuti da su Lucijana i Ante ispenjali Challenge 2000+ i te su iz osobnog iskustva prenijeli svoje dojmove sa ovih planina. Zahvaljujemo im se još jednom na tome.

Odlično predavanje je kasnije zamijenio i ukusan roštilj te druženje i dogovor za nedjeljnu turu.

U nedjelju je održan i prvi izlet opće planinarske škole. Penjalo se na Tušnicu i njen najviši vrh Vitrenik. Odrađena je jedna kružna tura na kojoj se naučilo planinariti umjerenim tempom te tehnike silaženja po nizbrdicama gdje nema staze.

Drugo predavanje će se održati u četvrtak u 19 sati u prostorijama društva.

Hpd Pločno

OGLASI

Loading