Select Page

OTVORENE PRIJAVE ZA 5 NAREDNIH PROGRAMA U FRANJEVAČKOJ KUĆI MOLITVE MASNA LUKA

OTVORENE PRIJAVE ZA 5 NAREDNIH PROGRAMA U FRANJEVAČKOJ KUĆI MOLITVE MASNA LUKA

Korizmene duhovne vježbe
Trajanje programa: 21.03.2024 – 24.03.2024

Ove četverodnevne duhovne vježbe pružaju priliku za povlačenje u mir i intenzivniju molitvi na vrhuncu korizmenih dana tj. pred početak Velikog tjedna. Namijenjene su onima koji sudjeluju u e-duhovnim vježbama, ali i svima drugima koji žele imati iskustvo duhovnih vježbi u lijepom ambijentu Franjevačke kuće molitve.

Učit ćemo razmatrati biblijske tekstove i moliti nadahnuti njima.
Program započinje u četvrtak svetom misom u 18 sati, a završava nedjeljnim ručkom.
Voditelji: br. Marinko Klaić i fra Josip Vlašić, OFM
Kotizacija: 210 KM
Za sudjelovanje se potrebno prijaviti ispunjavanjem online obrasca koji se nalazi OVDJE.

Kako to da iz istog straha jedni postaju heroji, a drugi u svojim slabostima postaju izdajnici? U područjima naših strahova otkrivamo naše vrednote i u strahu nalazimo putove prema njima. Na ovom seminaru tražit ćemo kako u strahovima otkriti svoj put i svoje mjesto u svijetu.

Nema osobe koja se ne suočava s različitim strahovima. Ponekad nas oni tek malo uznemire, a ponekad nam ukradu svu snagu života.

Kroz četiri dana u duhovnoj obnovi predavat ćemo Gospodinu svoje brige i tražiti snagu za suočavanje sa životnim strahovima. Program će započeti svetom misom u četvrtak, a završiti nedjeljnim ručkom.
Voditelj: fra Svetozar Kraljević, OFM
Kotizacija: 230 KM
Za sudjelovanje u ovom seminaru potrebno se prijaviti ispunjajući online obrazac koji se nalazi OVDJE.

Mala škola nutarnjeg mira – I.
Trajanje programa: 25.04.2024 – 28.04.2024

Nutarnji mir je veliko bogatstvo. „Tko ima mir, ima svemir“ – napisao je netko negdje. Gospodin Isus kao svoj prvi uskrsnuli dar svojim učenicima donio je upravo mir. Sveti Pavao reći će u Poslanici Galaćanima da je mir plod Duha Svetoga. Ipak, taj mir lako izgubimo i nađemo se u nemiru. Kako izgrađivati i čuvati nutarnji mir? Na ovom seminaru tražimo putove do nutarnjeg mira.

Oni koji u studenome 2023. bili na ovom seminaru, neka se sada ne prijavljuju jer će sadržaj seminara biti isti kao i prošle godine. U studenom slijedi drugi seminar s ovom tematikom, ali s drugim sadržajem. 

Početak programa predviđen je u četvrtak 25. travnja svetom misom u 18 sati, a završetak nedjeljnim ručkom. Program će se sastojati od zajedničkog rada u velikoj grupi u smislu predavanja i razgovora, ali u nekim trenucima sudionici će raditi u manjim grupama dijeleći svoja iskustva. Također, bit će i trenutaka za osobno razmišljanje u šutnji.

Voditelj: fra Josip Vlašić, OFM
Participacija: 250 KM

Ukoliko želite sudjelovati u ovom programu, molimo vas da pažljivo pročitate i ispunite prijavni obrazac koji se nalazi OVDJE.

Plodovi Duha Svetoga
Trajanje programa: 16.05.2024 – 19.05.2024

Isus je govorio da se svako stablo prepoznaje po svojim plodovima. Tako je i s nama ljudima: prepoznajemo se po plodovima. Kada se čovjek prepusti djelovanju Duha Svetoga, njegov život rađa plodove Duha Svetoga. Suprotno od tih plodova su plodovi tijela. Sveti Pavao u Poslanici Galaćanima razvio je teologiju tih plodova.

U danima ovog seminara koji će se dogoditi uz svetkovinu Duhova molit ćemo trodnevnicu Duhu Svetomu i razmatrati o plodovima koje svojom milošću Duh Sveti rađa u nama, a mi smo pozvani za te iste plodove opredijeliti se i čuvati ih.

Program će se sastojati od kateheza, razgovora u manjim grupama i osobnog rada. Dakako, u središtu naše duhovne obnove bit će molitveni trenuci, a u srcu naše molitve je svakodnevna sveta misa. Imat ćemo i klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, molitvu pred križem kao i svakodnevnu Gospinu krunicu. Jednu večer imat ćemo cjelonoćno klanjanje gdje će se sudionici u manjim grupama tijekom cijele noći izmjenjivati u bdijenju pred Presvetim po sat vremena.

Program započinje svetom misom u četvrtak u 18 sati, a završava nedjeljnim ručkom.

Voditelj: fra Josip Vlašić, OFM
Participacija: 230 KM

Prijave na ovaj seminar su isključivo preko online obrasca koji se nalazi OVDJE.

Adame, gdje si?
Trajanje programa: 23.05.2024 – 26.05.2024

U proteklim godinama program za muškarce “Adame, gdje si?” bio je jedan od najposjećenijih programa. Program je zamišljen kao jedna četverodnevna duhovna obnova za katoličke muškarce na kojoj se osim molitve i razmatranja ulazi u dimenzije muškog identiteta i na temelju psiholoških uvida. Svaki put jedan od voditelja bude psiholog, a drugi svećenik. Tako će biti i ove godine.

Voditelji su: Mario Brkić, psiholog i fra Josip Vlašić, OFM

Dosadašnjih godina program se održavao u rujnu, a ove godine prebacujemo se na svibanj. Promjene vesele!

Program se sastoji od interaktivnih predavanja, zajedničke i osobno molitve, rada po skupinama i osobnog rada. Počinje u četvrtak svetom misom u 18 sati, a završava nedjeljnim ručkom.

Ako žene razmišljaju što u nekoj prigodi pokloniti svojim muškarcima, onda je ovaj program jedna dobra i provjerena ideja!

Participacija: 240 KM

Prijave za sudjelovanje vrše se isključivo preko online obrasca koji se nalazi OVDJE.

Izvor: Franjevačka kuća molitve Masna Luka

OGLASI

Loading