Select Page

Papa Franjo će prilikom posjeta Sarajevu, Međugorje proglasiti svetištem?

Papa Franjo će prilikom posjeta Sarajevu, Međugorje proglasiti svetištem?

Sve su glasnija nagađanja da bi papa Franjo odluku o statusu Međugorja mogao objaviti u lipnju tijekom službenog posjeta Sarajevu.

Prošlo je više od godinu dana otkad je Međunarodno istražno povjerenstvo zaključilo razmatranje fenomena Međugorja. Istraživali su je li ondje mjesto Gospina ukazanja i može li se stoga službeno proglasiti svetištem. Sve nalaze nakon četiri godine rada lani u siječnju predali su Kongregaciji za nauk vjere, a oni su ih proslijedili Papi na konačnu odluku. O iščekivanju da Međugorje proglasi svetištem, za Božić je govorio i kardinal Vinko Puljić, koji je bio član vatikanskog povjerenstva.

– Ja očekujem skoro u budućnosti odluku Svetog Oca. Kakva će biti, to ne mogu prejudicirati. To prepuštam Svetom ocu. To mjesto je najveća ispovjedaonica u Europi. To je možda najjače u Međugorju, ne ukazanje, ne poruke, nego ispovijedanje i vraćanje – kazao je kardinal Puljić.

Unatoč pritisku javnosti, Papa se još nije očitovao. Mnoge njegove riječi tijekom prošle godine interpretirali su u kontekstu Međugorja.

– Eto, to se događa kad nam kažu: poznam nekog vidioca, neku vidjelicu koja prima Gospina pisma, Gospine poruke. Ali Gospa je majka, nije šefica poštanskog ureda da šalje poruke svaki dan – rekao je Papa inspiriran Evanđeljem po Luki.

Mnogi ističu da bi konačno mišljenje mogao objaviti 6. lipnja za posjeta Sarajevu.

(24sata.hr)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading