Select Page

Papa Franjo će prilikom posjeta Sarajevu, Međugorje proglasiti svetištem?

Papa Franjo će prilikom posjeta Sarajevu, Međugorje proglasiti svetištem?

Sve su glasnija nagađanja da bi papa Franjo odluku o statusu Međugorja mogao objaviti u lipnju tijekom službenog posjeta Sarajevu.

Prošlo je više od godinu dana otkad je Međunarodno istražno povjerenstvo zaključilo razmatranje fenomena Međugorja. Istraživali su je li ondje mjesto Gospina ukazanja i može li se stoga službeno proglasiti svetištem. Sve nalaze nakon četiri godine rada lani u siječnju predali su Kongregaciji za nauk vjere, a oni su ih proslijedili Papi na konačnu odluku. O iščekivanju da Međugorje proglasi svetištem, za Božić je govorio i kardinal Vinko Puljić, koji je bio član vatikanskog povjerenstva.

– Ja očekujem skoro u budućnosti odluku Svetog Oca. Kakva će biti, to ne mogu prejudicirati. To prepuštam Svetom ocu. To mjesto je najveća ispovjedaonica u Europi. To je možda najjače u Međugorju, ne ukazanje, ne poruke, nego ispovijedanje i vraćanje – kazao je kardinal Puljić.

Unatoč pritisku javnosti, Papa se još nije očitovao. Mnoge njegove riječi tijekom prošle godine interpretirali su u kontekstu Međugorja.

– Eto, to se događa kad nam kažu: poznam nekog vidioca, neku vidjelicu koja prima Gospina pisma, Gospine poruke. Ali Gospa je majka, nije šefica poštanskog ureda da šalje poruke svaki dan – rekao je Papa inspiriran Evanđeljem po Luki.

Mnogi ističu da bi konačno mišljenje mogao objaviti 6. lipnja za posjeta Sarajevu.

(24sata.hr)

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading