Select Page

Papa migrantima: Svako ljudsko biće ima pravo na život

Papa migrantima: Svako ljudsko biće ima pravo na život

Papa Franjo susreo se na kraju prvog dana svog dvodnevnog apostolskog pohoda Maroku, 30. ožujka, s migrantima u Caritasovom biskupijskom centru u Rabatu.

Sveti je Otac u svom obraćanju govorio o aktualnom fenomenu masovnih migracija, prenosi Nedjelja.ba.

Ovaj susret pruža mi priliku još jednom izraziti svoju bliskost sa svima vama i zajedno s vama razgovarati o velikoj i dubokoj rani koja nastavlja razdirati naš svijet na početku ovog dvadeset prvog stoljeća. Rana je to koja vapi u nebo, naglasio je Rimski biskup i u svom obraćanju govorio o Globalnom kompaktu (Global Compact) koji je usvojen na međuvladinoj konferenciji održanoj u Marakešu u prosincu 2018., javlja ika.hr.

Naglasio je važnost tog dokumenta te istaknuo kako je to važan korak naprijed za međunarodnu zajednicu. Kompakt, prema Papi, pomaže da vidimo da „nije riječ samo o migrantima“, nego o licu koje želimo dati našem društvu i o vrijednosti ljudskog života.

Obraćajući se izravno prisutnim migrantima, Sveti Otac je rekao: Vi niste marginalizirani; vi ste u središtu srca Crkve.

Dragi prijatelji migranti, Crkva je svjesna patnji kroz koje prolazite na svome putovanju i ona pati zajedno s vama. Svako ljudsko biće ima pravo na život, svaka osoba ima pravo sanjati i pronaći svoje mjesto u našem zajedničkom domu. Svaka osoba ima pravo na budućnost, istaknuo je Papa u svom obraćanju migrantima.

OGLASI

Loading