Select Page

Parlament FBiH oborio hitni postupak proračuna, vraćen u formu nacrta

Parlament FBiH oborio hitni postupak proračuna, vraćen u formu nacrta

Parlamentarci su odlučili da se proračun Federacije Bosne i Hercegovine za ovu godinu razmatra u formi nacrta, a ne u formi prijedloga.

Dnevnim redom današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (ZD PFBiH) bilo je predviđeno da se proračun po hitnom postupku razmatra kao prijedlog. Međutim, pojedini zastupnici su smatrali da to nije moguće jer zakonodavna vlast nije razmatrala njegov nacrt.

Pravilo je da zastupnici prvo razmatraju nacrt, potom slijedi javna rasprava, a tek onda vlada utvrđuje prijedlog proračuna koji se ponovno upućuje u parlamentarnu proceduru.

Zastupnik oporbenog SDP-a Irfan Čengić je bio među onima kojima je bilo neprihvatljivo da se danas proračun razmatra kao prijedlog ako nije ispoštovana prethodna procedura, tj. ako nije primijenjen zakon.

Predsjednik Kluba zastupnika SDA Adnan Efendić je ranije danas, uoči sjednice Parlamenta, izjavio za Klix.ba da očekuje da će proračun biti usvojen, uprkos i nesuglasicama u vladajućoj koaliciji koju čine SDA, HDZ i SBB.

Proračun bi trebao iznositi 5,5 milijardi KM, što je više za 53,8 milijuna KM ili za jedan posto

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading