Select Page

SASTANAK MINISTRA GOSPODARSTVA I MINISTRA FINANCIJA ŽZH S PREDSTAVNICIMA POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA I GOSPODARSKIH SUBJEKATA KOJI JE BAVE OTKUPOM ODNOSNOM PRODAJOM POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

SASTANAK MINISTRA GOSPODARSTVA I MINISTRA FINANCIJA ŽZH S PREDSTAVNICIMA POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA I GOSPODARSKIH SUBJEKATA KOJI JE BAVE OTKUPOM ODNOSNOM PRODAJOM POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

U četvrtak, 30. travnja 2020. godine u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu održan je sastanak predstavnika poljoprivrednih proizvođača i predstavnika vodećih gospodarskih subjekata u Županiji Zapadnohercegovačkoj koji se bave otkupom odnosno prodajom poljoprivrednih proizvoda s ministrom gospodarstva u Vladi ŽZH Dariom Sesarom i ministrom financija Tonijem Kraljevićem. Cilj sastanka je povećati plasiranje domaćih proizvoda na domaćem tržištu.

Predstavnici poljoprivrednih proizvođača govorili su o poljoprivrednoj proizvodnji koja će za desetak dana rezultirati sa 7-8 tisuća tona mladog krumpira koji će biti spreman za tržište. Istaknuli su težak trenutni položaj poljoprivrednih proizvođača, ali su najavili aktivniji nastavak brendiranja domaće ambalaže s ciljem veće prepoznatljivosti vlastitih proizvoda.

Predstavnici gospodarskih subjekata tražili su određene informacije o proizvodima, količinama i načinu proizvodnje, te su izrazili spremnost za suradnju u cilju podrške domaćoj proizvodnji. Zajednički je stav dvojice ministara kako je ovaj sastanak tek početak aktivnije suradnje predstavnika vlasti, poljoprivrednih proizvođača i gospodarskih subjekata koji otkupljuju odnosno prodaju poljoprivredne proizvode. Ministri su naglasili kako zajedno trebamo težiti povećanju domaće proizvodnje i prodaji iste na domaćem tržištu, te da priča oko Ljubuškog ranog krumpira može biti putokaz za cjelokupnu buduću biljnu proizvodnju u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading