Select Page

Plenković: Ukoliko BiH ne dobije status kandidata to bi bila povijesna nepravda

Plenković: Ukoliko BiH ne dobije status kandidata to bi bila povijesna nepravda
Hrvatski premijer Andrej Plenković u Europskom parlamentu u Bruxellesu poručio je kako Bosna i Hercegovina ne smije biti posljednji vagon u vlaku zapadnog Balkana koji ide prema Europskoj uniji.

Predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola i predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Manfred Weber kazali su kako je europski put Hrvatske priča o uspjehu povodom posjeta premijera Hrvatske Andreja Plenkovića Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Plenković se u Bruxellesu obratio zastupnicima na plenarnoj sjednici. Govorio je o Hrvatskoj, Ukrajini, ali i Bosni i Hercegovini, odnosno davanju kandidacijskog statusa našoj zemlji.

Uvijek smo bili za davanje statusa kandidata BiH, jer smatramo kako ova zemlja ne bi smjela biti posljednji vagon u vlaku zapadnog Balkana koji ide prema EU. To bi bila povijesna nepravda. Mi smo jedna država koja potiče članstvo BiH u EU. Želimo hitnu soluciju za promjenu Izbornog zakona koja bi omogućila pravedne izbore u BiH, izjavio je Plenković.

Govoreći o agresiji na Ukrajinu, dodao je da je Hrvatska također bila žrtva agresije u vrijeme Miloševićevog režima, ističući kako postoje paralele i u ruskom negiranju samog identiteta Ukrajine i Ukrajinaca kao naroda.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading