Select Page

Pogledajte kako će izgledati novi paviljon Studentskog centra Mostar

Pogledajte kako će izgledati novi paviljon Studentskog centra Mostar

Izgradnja trećeg paviljona Studentskog centra Mostar dobila je svoj epilog. U suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru izrađen je glavni projekt prema kojemu će se graditi bazenska dvorana zatvorenog tipa i sportska dvorana te 115 novih studentskih soba ukupne površine 13.760 metara četvornih.

Impozantna građevina gradu Mostaru donijet će sasvim novo ruho te nakon dugog niza godina omogućiti sportašima adekvatne prostorije za rad i razvoj sporta.

Bazenska dvorana nalazit će se između dva postojeća paviljona SC-a, ukupne površine 3715 metara četvornih. Bazen dimenzija 30×18 m zadovoljavat će uvjete za sportska natjecanja, koji prate muška i ženska garderoba, uredske prostorije, sauna i caffe bar, sanitarije za hendikepirane osobe, te tribine za gledatelje s cca 220 sjedećih mjesta.

paviljon_1

Drugi dio objekta je sportska dvorana i smještajni kapaciteti površine 1.288,70 m2. Dvoranu prati 450 sjedećih mjesta i VIP-lože prilagođene svim dvoranskim sportovima. Tu su i smještajni kapaciteti koji će se protezati od postojećeg paviljona prema „velikim stepenicama“ sa 115 soba . Od pratećih sadržaja, tu su uredske prostorije, ambulanta, restoran, čitaonica, amfiteatar za društvena događanja.

Cijeli kompleks povezat će velika zelena površina zamišljena kao park za studente.

Dokumentaciju glavnog projekta Draganu Mikuliću, ravnatelju Studentskog centra, i Upravnom vijeću Centra danas je uručio voditelj projekta prof. Ivo Čolak zajedno s timom koji je radio na izradi projekta.

paviljon_3

„Na izradi projekta radili smo intenzivno proteklih osam mjeseci i jedan je od najzahtjevnijih projekata na kojima smo radili. Sa Studentskim centrom Mostar surađujemo već dugi niz godina i drago nam je da je nama pripala čast sudjelovati u jednom od najznačajnijih društveno-kulturnih objekata koje će grad Mostar dobiti“, kazao je prof. Ivo Čolak, voditelj projekta.

Dragan Mikulić, ravnatelj Centra, kazao je kako je izgradnja jednog ovakvog objekta jako potrebna Mostaru te da će zasigurno pronaći partnere koji će to prepoznati i sudjelovati u financiranju. „Velik je trud i rad iza nas i ispred nas, ali optimistični smo i uvjereni da ćemo u bliskoj budućnosti uživati u novom ruhu Studentskog centra Mostar“, kazao je Mikulić.

(Pogled.ba)

OGLASI

Loading