Select Page

Ponovljeni izbori u Stocu krajem siječnja ili početkom veljače

Ponovljeni izbori u Stocu krajem siječnja ili početkom veljače

Predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine (SIP BiH) Irena Hadžiabdić potvrdila je danas na konferenciji za medije da se poništavaju izbori u izbornoj jedinici Stolac za načelnika i za Općinsko vijeće i to na 23 biračka mjesta.

Navela je da ova odluka nije pravosnažna i da se na nju može uložiti žalba Apelacijskom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave na web stranici SIP-a BiH.

– Planovi SIP-a BiH idu u pravcu da se izbori održe krajem ovog mjeseca ili eventualno početkom veljače – kazala je Hadžiabdić i dodala da će odluka o tome naknadno biti donesena, javlja Fena.

Lokalni izbori u BiH održani 2. listopada 2016. godine u izbornoj jedinici Stolac, na 23 biračka mjesta nisu provedeni u skladu sa Izbornim zakonom BiH, odnosno, izborni proces je prekinut zbog nasilja kojeg su izazvali članovi bošnjačke koalicije.

Također je SIP BiH danas za zamjenskog predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac imenovao Jozu Matića koji je općinski pravobranitelj u Stocu, a zamjenski članovi su Rifat Zlomužica koji je trenutno član Gradskog izbornog povjerenstva Mostar i Predrag Šupljegljav, bivši član Gradskog izbornog povjerensta Mostar. Svi su diplomirani pravnici.

Govoreći o financijskim sredstvima koja su neophodna za provedbu ponovljenih izbora u Stocu, Hadžiabdić je navela da je SIP BiH usvojio zaključak o potraživanju sredstava iz rezerve institucija institucija BiH za 2017. godinu u iznosu od 19.000 KM.

vecernji.ba

OGLASI

Loading