Select Page

PORAZ MOST-a I SDP-a: Velika politička pobjeda HDZ-a i Plenkovića, novi predsjednik Sabora Jandroković!

PORAZ MOST-a I SDP-a: Velika politička pobjeda HDZ-a i Plenkovića, novi predsjednik Sabora Jandroković!

HDZ je danas podnio zahtjev za izborom novog predsjednika Sabora, nakon što je s te funkcije jučer odstupio Božo Petrov. Prikupili su 76 potpisa među kojima su i Željko Glasnović i Tomislav Saucha.

Nakon što su zastupnici u 13 sati nastavili s radom i nakon brojnih rasprava i velike nervoze i nezadovoljstva od strane zastupnika SDP-a i MOST-a, što se očitovalo u nastupima Bauka i Marasa, koji su bili vidno uzrujani zbog, kako će na kraju ispasti, osiguranja HDZ-a 76 potpisa za podršku Goranu Jandrokoviću.
ghfdsfkdsf

Prilikom glasanja u Saboru je bilo nazočno 89 zastupnika, bez SDP-ovih koji su napustili svoja mjesta, a sa 76 glasova ZA i 13 PROTIV Goran Jandroković je izabran za predsjednika HR Sabora.

Time su MOST i SDP doživjeli jedan od najtežih političkih poraza u zadnjih nekoliko godina, a HDZ na čelu s Plenkovićem potvrdio da ima Parlamentarnu većinu i stabilnu Vladu

“Zahvaljujem se na povjerenju. Nije lako ali želim se zahvaliti na povjerenju svima. Stvoreni su uvjet za kontinuitet rada. Očekujem da će premijer sukladno ustavu nove ministre predložiti odmah nakon lokalnih izbora. “, rekao je Jandroković nakon što je izabran.

OGLASI

Loading