Select Page

Poskoci uspješni na turnirima u Zagrebu i Imotskom

Poskoci uspješni na turnirima u Zagrebu i Imotskom

U subotu 02. Travnja tekwondo klub „Poskok“ iz Posušja zabilježio je dva uspješna nastupa na međunarodnim turnirima u Hrvatskoj.

Seniori Marin Begić (-74 kg) i Antonio Jažo (+87 kg) osvojili su zlatne medalje i zauzeli ekipno prvo mjesto u kategoriji seniora na međunarodnom taekwondo turniru „Plemeniti taekwondo turnir Zaprešića 2016“ na kojem je nastupilo oko 700 natjecatelja iz 72 kluba. Marin i Antonio su aktualni seniorski prvaci BiH i ovaj turnir im je bio test pred nadolazeće „Otvoreno taekwondo prvenstvo Federacije BiH 2016“ koje će se održati u Posušju.

Posuški juniori i juniorke taj dan su nastupili u Imotskom gdje su također ostvarili jako dobar rezultat zauzevši drugo ekipno mjesto iza prvoplasiranog taekwondo kluba „Marjan“ iz Splita a ispred trećeplasiranog taekwondo kluba „Plovanija“ iz Zadra. Za ovaj uspjeh pobrinula se nova postava juniora kojima su ovo prva iskustva u kategorijama juniora i juniorki. Najzaslužniji su Stipe Zlopaša (JM-45), Marija Bešlić (JŽ-46) i Marija Crnogorac (JŽ-68) koji su osvojili zlatne medalje. Srebrne medalje su osvojili Mihaela Senjak (JŽ-49) i Marko Đerek (JM+78), a brončane Karlo Galić (JM-78) i Lea Čamber (JŽ+68). Također je jako uspješan nastup imao Ilija Jukić, kadet do 41 kg, koji je nakon dvije pobjede odustao zbog ozljede i osvojio brončanu medalju.

Isti dan u Imotskom nastupili su najmlađi „poskoci“ u disciplini „kick“ gdje su postigli izvanredan uspjeh osvojivši 3 zlatne, 3 srebrne i 7 brončanih medalja. Njih 29 koliko ih je nastupilo ostvarili su 50 pobjeda i ukupno 87 bodova te za to dobili pehar za ekipno prvo mjesto u disciplini kick. Na drugom mjestu je bio domaćin Imotski sa 66 bodova, a na trećem „Forteca“ iz Korčule sa 44 boda. Zlatne medalje su osvojili: Ante Bešlić, Roko Galić i Marta Grubišić, srebrne Anamaria Jukić, Dominik Jukić i Andrej Zlopaša a brončane Darija Rezo, Lea Kvesić, David Grubišić, Marko Ramljak, Patrik Marić, Stipe Rezo i Šimun Topić. U Imotskom je nastupilo preko 500 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

“Ovo je bio jako uspješan vikend za nas. Obzirom da je na dva natjecanja nastupilo 40 naših članova koji su osvojili 23 medalje od kojih je 8 zlatnih kao trener sam jako zadovoljan i sretan prije svega zbog ovih najmlađih i najneiskusnijih jer su pokazali veliki želju i volju kako na treningu tako i na natjecanju što je i urodilo plodom. Moram naglasiti da sve ovo ne bi bilo ostvarivo bez velike pomoći mojih trenera i asistenata Antonia Jaže, Marina Begića, Lucije Bašić, Mihaele Senjak, Karla Galića, Kristana Miličevića i drugih koji su aktivni i uspješni natjecatelji ali i jako dobri treneri i pomoćnici. Također naša dodatna snaga su roditelji koji nas stalno prate i podržavaju u našem radu kao i sponzori te Sportski Savez Općine Posušje. Ovaj vikend smo sudjelovali i u osnivanju još jednog taekowndo kluba koji će od jeseni djelovati u Općini Ljubuški uz našu stručnu i trenersku pomoć. Sljedeći vikend nas očekuje nastup u Tomislavgradu gdje će nastupiti oko 30 naših mlađih i starijih kadeta i kadetkinja, a 23.04. 2016 smo domaćini „2. Otvorenog taekwondo prvenstva Federacije BiH 2016“ koje će se održati u Posušju.” – Petar Boban, trener kluba.

Posušje.net/Foto: TKD Poskok

OGLASI

Loading