Select Page

Postignut dogovor: Granični prijelaz Gorica se ne zatvara za promet roba i putnika

Postignut dogovor: Granični prijelaz Gorica se ne zatvara za promet roba i putnika

U petak, 8. siječnja 2016., u Mostaru je održan sastanak na kojem je postignut dogovor između gospodarstvenika i izvođača radova na Graničnom prijelazu Gorica, tako da se prijelaz neće zatvarati u periodu izvođenja radova, osim u iznimnim slučajevima i na minimalno potrebno vrijeme za obavljanje određenih radova.

Takav dogovor podržao je nazočni ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje Miro Džakula, koji je odmah nakon postignutog dogovora naložio nadležnim službama izdati novu obavijest, kojom se stavlja van snage ranija o zatvaranju GP Gorica za sav promet, u periodu od 10. siječnja do 30. travnja 2016. godine.

Inicijativa za rješavanjem najavljenog problema zatvaranja granice i sprječavanja nastanka velikih šteta za gospodarstvo Zapadne Hercegovine potekla je iz Udruge gospodarstvenika Posušje. Istu su prihvatili i aktivno se uključili u rješavanje tog problema gospodarstvenici iz Gruda, a posebice gospodin Stipe Vranješ, koji je zajedno s predsjednikom Udruge gospodarstvenika Posušje Ivanom Pavkovićem zastupao interese gospodarstvenika na tom sastanku. Ispred Uprave za neizravno oporezivanje sastanku je nazočio ravnatelj Miro Džakula, a izvođače radova zastupali su gospoda Bevanda i Vidačak. Sastanku su nazočili i predsjednik Općinskog vijeća i Općinski načelnik Gruda.

ugp

OGLASI

Loading