Select Page

Postupak izdavanja dozvola za kretanje u vremenu od 18 do 5 sati

Postupak izdavanja dozvola za kretanje u vremenu od 18 do 5 sati

Iako je od nedjelje u 18 sati supila na snagu zabrana kretanja, odnosno policijski sat, neke kategorije društva ipak su izuzete. Neke pak osobe ipak moraju raditi kako bi minimum gospodarskog i društvenog života išao dalje. Takve osobe moraju imati dozvolu za kretanja. Dozvolu za kretanje osoba na području Županije Zapadnohercegovačke u vremenu od 18 sati do 5 sati izdaju županijski/gradski/općinski stožeri civilne zaštite, a na temelju pisanog zahtjeva pravnih i fizičkih osoba, za sve osobe koje su uključene u provođenje i nadzor nad provođenjem mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa na području Županije Zapadnohercegovačke, te zaposlenike kojima se proces rada odvija u smjenama.

Gradski/općinski stožeri civilne zaštite, samostalno i na pisani zahtjev, izdaju Dozvole za sve zaposlenike gradskih/općinskih službi, te pravnih osoba kojima je osnivač grad/općina, a koji su uključeni u provođenje i nadzor nad provođenjem mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa na području Županije Zapadnohercegovačke, pripadnike službi zaštite i spašavanja na razini grada/općine, volontere i zaposlenike gradskih/općinskih organizacija Crvenog križa, te na zahtjev drugih pravnih i fizičkih osoba (gospodarska i trgovačka društva u kojima se proces rada odvija u smjenama, prijevoznici, novinari itd.) koje djeluju na razini grada/općine a obuhvaćene su točkom 2. Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite (broj: 14-05-44-44-1/20 od 21. 03. 2020. godine).

Županijski stožer civilne zaštite, samostalno i na pisani zahtjev, izdaje Dozvole za članove Vlade, članove Županijskog stožera, zaposlenike Uprave civilne zaštite, zaposlenike županijskih ministarstava, agencija i drugih društava kojima je osnivač Županija Zapadnohercegovačka, a koji su uključeni u provođenje i nadzor nad provođenjem mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa na području Županije Zapadnohercegovačke, pripadnike službi zaštite i spašavanja na razini Županije Zapadnohercegovačke, volontere Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, medijske djelatnike, te druge pravne osobe koje djeluju na razini Županije Zapadnohercegovačke a obuhvaćene su točkom 2. Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite (broj: 14-05-44-44-1/20 od 21. 03. 2020. godine), priopćeno je iz Civilnog stožera ZHŽ.

radioposusje.ba/Foto: Grude Online Info

OGLASI

Loading