Select Page

Posušanin postavio novi svjetski rekord u boćanju

Posušanin postavio novi svjetski rekord u boćanju

Hrvatski boćarski reprezentativci Leo Brnić i Marino Milićević novi su svjetski rekorderi u štafetnom izbijanju u trajanju od jednog sata.

Brnić i Milićević su u prekrasnoj atmosferi pred prepunim gledalištem na boćalištu u Jadranovu za jedan sat pogodili 605 boće iz 634 izbačaja. Dosadašnji rekorderi bili su slovenski reprezentativci Aleš Borčnik i Anže Petrič koji su 19. prosinca 2010. godine u Ljubljani za jedan sat pogodili 586 boća iz 643 izbačaja.

4d1fa1375692ce8d15cfcf8b9674cd49_L

Podrška je bila jedan od najvažnijih motiva Brniću i Milićeviću jer se i više od 500 ljubitelja boćanja okupilo u Jadranovu kako bi ih bodrili tijekom fizički vrlo zahtjevne trke.

– Ostvarili smo ono što smo i očekivali. Više nas je brinula fizička strana, nego preciznost, ali nakon svega i nije bilo tako teško. Bili smo sigurni da ćemo srušiti svjetski rekord, poručili su Brnić i Milićević kojima su se majice “cjedile” po završetku jednostanog trčanja.

IMG_0202

Organizator spektakla “Leo i Marino u lovu na svjetski rekord” bio je Boćarski klub Sveti Jakov, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog boćarskog saveza, Boćarskog kluba Zrinjevac i Turističke zajednice Grada Crikvenice.

sportcom.ba

OGLASI

Loading