Select Page

Posušje: 21. memorijalni turnir vitez Mile Bošnjak u nedjelju donosi deset mečeva

Posušje: 21. memorijalni turnir vitez Mile Bošnjak u nedjelju donosi deset mečeva

21. memorijalni turnir u borilačkim športovima pod nazivom „vitez Mile Bošnjak“ održat će se u nedjelju 17. prosinca u gradskoj športskoj dvorani u Posušju. Očekuje nas deset borbi u tri borilačka sporta koji će okupiti imena iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali i najbolji natjecatelji domaćeg kluba, Kickboxing kluba „vitez Mile Bošnjak“ iz Posušja.

Najavljujući memorijal u Posušju, trener u Kickboxing klubu „vitez Mile Bošnjak“ Posušje Miljenko Kutleša Roša je kazao da nas očekuju borbe u nekoliko borilačkih sportova, te da će i ove godine memorijal biti na tragu prošlogodišnje organizacije koja je bila jako uspješna. „Mi želimo pokazati jedan spektakl borilačkih sportova. Uključeni su boks, kickbxing i tajlandski boks. Nekako, ako spojimo samo jednu vrstu sporta, bude malo monotono. Nekad smo mi to u početku radili, na samim počecima kluba. No, nekako gledajući kroz pedeset godina svoje karijere, vidim da ipak bolje bude kada su izmješani sportovi, pa smo tako napravili i prošle i ove godine. Prošle godine smo imali same pohvale, pa se nadam da će biti isto i ove godine, ako ne čak i nešto bolje“, kazao nam je trener Kutleša.

S početkom u 19 sati u nedjelju nas očekuje deset, a možda i jedanaest mečeva iz boksa, kickboxinga i muaythai – tajlanskog boksa. „Jedanaesta bi možda bila u profesionalnom boksu, a dvije u amaterskom boksu i još jedna u profesionalnom boksu. Tako će biti i tri u tajlandskom boksu i četiri u kickboxingu“, kazao je trener Kutleša.

Borci dolaze iz Bosne i Heregovine, Crne Gore i Hrvatske, kazao je Kutleša. „Netko nađe teško borca, ja ih imam i viška. Nudi ih se više, ali mislim da smo zatvorili nove mogućnosti za ovogodišnji turnir. Imamo naprimjer situaciju da su natjecatelji iz Dalmacije odnijeli pola medalja za reprezentaciju Hrvatske na svjetskom prvenstvu, onda ne znam što bi tražio dalje kada tu blizu imamo najbolje. Tako da dolaze borci iz Makarske, Splita, Nevesija, Trebinja, Crne Gore“, kazao je Kutleša.

Ante Delija, Alen Babić, Marko Milun, Damir Beljo samo su neka od imena koja su planirana za ring u nedjelju u Posušju. No, osim gostujućih boraca, tu će biti i nekoliko domaćih natjecatelja Kickboxing kluba „vitez Mile Bošnjak“. „Denis Bošnjak, prvak Bosne i Hercegovine u Laktašima, Gabrijel Begić koji je bio drugi na prvenstvu Bosne i Hercegovine u Laktašima i treći na Croatia Openu. Marin Penava će se tući u tajlandskom boksu s protivnikom iz Crne Gore. Ivan Miloš će se tući sa Matijom Gajevićem iz Crne Gore također u tajlandskom boksu. Luka Bakula protiv Filipa Kovačevića iz Trebinja“, samo su neke od borbi koje ćemo vidjeti.

Turnir je dakle međunarodnog karaktera i Kickboxing klub „vitez Mile Bošnjak“ ga organizira već dva desetljeća u čast i sjećanje na hrvatskog viteza i branitelja Milu Bošnjaka. „Mile Bošnjak je s nepunih 24 godine bio jedan od prvih iz Posušja koji se praktički u tenisicama, ali vođen srcem i ljubavlju za domovinu priključio hrvatskoj vojsci. 5. listopada 1991. godine u akcijama obrane grada Zadra herojski je poginuo. Naš klub već tri desetljeća ponosno nosi ime ovog velikog hrvatskog sina. Upravo je pokojni Mile Bošnjak bio idejni i izvršni inicijator registracije našega kluba. S ponosom, a putem našega sporta promoviramo našega viteza, našu općinu Posušje i ŽZH. Na našim turnirima sudjelovali su svi europski i svjetski sportaši kao natjecatelji i gosti“, kazali su nam iz Kickboxing kluba „vitez Mile Bošnjak“ Posušje.

Radioposusje.ba (

OGLASI

Loading