Select Page

Posušje kao gost na Zagreb investu 2019.

Posušje kao gost na Zagreb investu 2019.

U Zagrebu je 15. travnja održana ulagačka i investicijska Međunarodna konferencija Zagreb invest. Uz relevantna ministarstva iz Republike Hrvatske te goste iz Europske unije, okupila je predstavnike investitora, industrije, trgovine i financijskog sektora.

Ovaj skup je kroz predavanja, panele i analize bitnih poslovnih sudionika, kao i kroz individualne sastanke, omogućio neposredan kontakt tvrtki i investitora, kao i uvid u trendove na svjetskom i domaćem tržištu. Posebno predstavljena bila je općina Posušje, koja je jedina od općina iz BiH bila pozvana na ovaj događaj, zahvaljujući svom statusu BFC certificirane institucije.

Uz našu općinu na konferenciji su sudjelovali i predstavnici FIP-e BiH, REDAH-a i Gospodarske komore FBiH.

Konferencija služi kao nova, moderna komunikacijska platforma za uspostavu intenzivni­je međusektorske suradnje, kao i u cilju poboljšanja protoka informacija između različitih dionika, te stvaranje pretpostavki za pokretanje mnogobrojnih investicijskih projekata u različi­tim prioritetnim područjima. Upravo u tom svjetlu, odnosno u cilju traženja mogućnosti za dodatno jačanje posuškog gospodarstva, kao jednog od prioritetnih i trajnih ciljeva, bilo je sudjelovanje naše općine, a načelnik Branko Bago bio jedan od sudionika na panel diskusiji. Kroz nju je iznio sve ono što je bilo bitno istaknuti o Posušju, a vezano je za teme konferencije.

Tijekom ovog događaja obrađivali su se i aktualni podaci o tržišnim kretanjima i trendovima prioritetnih pod­ručja. Analizirale se postojeća svjetska i domaća ulagačka klima, rezultati istra­živanja domaćeg tržišta, primjeri najboljih praksi te se vršio pregled iskustava i dojmova stranih ulagača.

Na kraju navedimo kako je dodatnoj promociji našeg kraja doprinos dao gost komentator panel diskusija ovog događaja, poznati novinar Goran Milić. On je u svom stilu bio pozitivno provokativan, a o Posušju je govorio izuzetno afirmativno. Rekao je kako je prilikom obilaska naše općine bio oduševljen poduzetnošću, ambicijama i odlučnošću Posušana, te uređenjem mjesta, nazvavši ga mjestom ugodnog življenja.

općina-posusje.ba

OGLASI

Loading