Select Page

POSUŠJE: Otvoreno pismo djelatnika Boreas d.o.o. poslovne jedinice Stanić Grupe

POSUŠJE: Otvoreno pismo djelatnika Boreas d.o.o. poslovne jedinice Stanić Grupe

Grupa djelatnika firme Boreas d.o.o. obratila se javnosti otvorenim pismom kojeg prenosimo u cijelosti:

Poštovani

Obraćamo Vam se kao bi smo javnost upoznali sa neprimjerenim radom firme Boreas d.o.o. poslovna jedinica .Posušje, član Stanić Grupe, vodeće grupacije u proizvodnji sokova, distribuciji pića, duhanskih proizvoda i tehničke robe. Spomenuta firma je pod štrajkom od 28.12.2016.god. koji su započeli djelatnici firme zbog mnogobrojnih opravdanih razloga.

Naime, radi se o tome da su djelatnici više puta kontaktirali direktora Zorana Zubca o nepravilnostima i neodgovarajućim uvjetima u kojima rade:

Neispravna vozila ( neispravne kočnice, neispravna elektronika na vozilima, neispravne rampe za istovar i utovar itd.).

Djelatnicima koji rade u skladištu se odbija od plaće određeni iznos svakog mjeseca iako je firma poslovala u plusu.

Dana 31.12.2016.god. otkaz su dobila dva djelatnika iz razloga što su stali uz svoje kolege i borili se za bolje uvjete, dok su do današnjeg dana još dva djelatnika primila obavijest o prekidu radnog odnosa (sve to za vrijeme trajanja štrajka).

Iznos koji se isplaćuje „ na ruke „ došao je u vidu prazne koverte s porukom 100-100=0, što je izazvalo revolt kod djelatnika koji su se pobunili i stupili u štrajk.

Više puta su tražili Topli obrok , ispravnost vozila, kao i povećanje plaće (koja je u odnosu drugih sličnih firmi mizerna), međutim iako obećano niti jedan od ovih zahtjeva djelatnika nije ispunjen.
Nakon stupanja u štrajk i obustave rada od strane djelatnika istima su oduzeti ključevi vozila i skladišta te je pred firmu dovedeno osiguranje „Delta Security“ koje onemogućava pristup djelatnicima (koji su u vrijeme blagdana izbačeni na ulicu).

Direktor Zoran Zubac „prijeti“ preostalim djelatnicima dovođenjem Bošnjaka iz Bugojna, koji će raditi za 500,00 KM, te da odmah mogu doći po svoje radne knjižice i raskid ugovora.

Smatramo da je ovakav način postupanja neprimjeren od strane jedne firme koja se nekada smatrala gigantom u BiH i gdje se masno plaćalo da se dobije posao, a danas zbog ovakvih stvari svi je izbjegavaju u širokom luku.

Djelatnici su u štrajku već 16 dana, te kako saznajemo povratnih informacija od strane rukovodećih ljudi iz Direkcije u Kreševu još uvijek nema .

OGLASI

Loading