Select Page

POSUŠJE: Predstavljena knjiga „Zbivanja oteta zaboravu“ autora O. Vjekoslava Lasića

POSUŠJE: Predstavljena knjiga „Zbivanja oteta zaboravu“ autora O. Vjekoslava Lasića

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Posušje, u kinodvorani je održano predstavljanje vrijedne knjige Zbivanja oteta zaboravu, autora o. dr. sc. Vjekoslava Lasića iz Uzarića (Široki Brijeg).

Autor je 27 godina živio izvan svoje Domovine. Nakon uvodnih riječi voditelja Ljube Kovača o knjizi je progovorio njegov brat prof.dr. sc. Hrvoje. Istaknuo je, među ostalim, i neke važne događaje.

-U knjizi su odabrani događaji koji su se zbili u njegovom burnom životu i dušebrižništvu posvećeni Hrvatima izvan Hrvatske na svim kontinentima Od 1970. do 1990. nije smio doći u svoju zemlju, svojoj majci jer su ga tajne službe Udbe pratile i optuživale. Pomagao je sve što je za Hrvatsku važno. Bio je neustrašiv svjedok istine, zagovornik hrvatske države. Bio na misama Stipe Mikulića, A.B. Bušića i slavio misu Maksa Luburića.

zbivanjaoz-fo2

O knjizi je jako uvjerljivo i blisko stvarnoj istini mračnih vremena govorio fra Mario Knezović.

– Autora Vjeku susreo sam u Zagrebu 1994. godine a zapjevalo se – Evo zore, evo dana. Imao je blagi smiješak držao govor na pokopu A.B. Bušića. Autor je iz teškog vremena i života izabrao naslov a mogao je biti i drugačiji. Životne istine utkao je u ovu vrijednu knjigu, naglasio je fra Mario.

Autor ove knjige je kroz temeljne priče o mnogim događajima prezentirao posjetiteljima tešku istinu. Svi su se zadivili njegovoj snazi i čvrstoj vjeri u svoju dragu Hrvatsku. Naglasio je kako hrvatskom neprijatelju nije odgovaralo njegovo ime, stil i ponašanje. Zato je zadužio svoje tajne službe, u prvom redu zloglasnu Udbu, da me prati iz stope u stopu te da me, služeći se gnusnim lažima,obezvrijedi i kao čovjeka i svećenika. O svemu tome zapisano je u ovoj knjizi, naglasio je autor O. Vjekoslav.

Posušje.net/PC

OGLASI

Loading