Select Page

Posušje: Prijevoz učenika autobusima i ove godine uz iste cijene

Posušje: Prijevoz učenika autobusima i ove godine uz iste cijene

Proračunom Općine Posušje svake godine predvidi se 500 000 KM za prijevoz učenika. Ova stavka osigurava se sredstvima iz proračuna Općine, Županije Zadnohercegovačke i participacijom učenika. Donacija Županije Zapadnohercegovačka za tekuću školsku godinu iznosi 150 400 KM. Što se tiče participacije učenika ona iznosi 20 KM za prvo, 15 KM za drugo, 10 KM za treće dijete, te 0 KM za četvrto i svako sljedeće dijete. Sav preostali iznos snosi Općina Posušje.

Od plaćanja mjesečne participacije oslobođeni su učenici s invaliditetom i učenici čiji su roditelji korisnici stalne socijalne pomoći. Za besplatan prijevoz ove kategorije učenika proračunom općine Posušje je predviđen iznos od 10 000 KM.

Iz općine Posušje su naglasili da je općina Posušje po površini najveća općina u Zapadnohercegovačkoj županiji i da se dnevno obavi 800 km usluge javnog prijevoza i to za više od 850 učenika. Unatoč tome, Općina Posušje uspijeva osigurati da učenici odnosno njihovi roditelji plaćaju najmanju cijenu karte čak i do 50% nižu u odnosu na općine u okruženju.

Početak školske godine obilježilo je i nekoliko problema s uhodavanjem u prijevozu

Početak nove školske godine u općini Posušje ove godine je donio i neke probleme kada je u pitanju prijevoz učenika autobusima. Naime, roditelji su alarmirali da sva djeca koja se voze linijom Dubrave – Vir- Zagorje – Vinjani – Čitluk – Posušje zapravo ne mogu stati u autobus. Dolazilo je do kašnjenja djece iz škole kući jer im je trebalo 15 minuta da svi uđu u autobus. Bilo je i situacija da djeca nisu ni ušla u autobus zbog prenatrpanosti, te su ih roditelji morali voziti u školu iako redovno plaćaju karte. Ni roditelji ne znaju što se događa, jer do ove godine ovakvih problema nije bilo.

Iz općine Posušje su potvrdili da je nekoliko roditelja prijavilo probleme s prijevozom učenika na ovoj relaciji, te da su zbog toga kontaktirali ugovorenog prijevoznika. S obzirom da je pružatelj usluge dužan prilagoditi broj sjedala i/ili stajaćih mjesta autobusa sukladno broju djece na cijeloj relaciji, najavili su skoro rješenje ovog problema, rečeno je iz općine Posušje.

Naglašeno je da svakako ima prostora u poboljšanju na području prijevoza učenika. Tako je jedan od ciljeva u budućnosti nastaviti s postavljam autobusnih stanica na svim stajalištima kako bi učenici bili zaštićeni od kiše i drugih vremenskih neprilika. Trenutno je na ovaj način riješeno oko petnaest autobusnih stajališta na području općine Posušje.

posusje.net

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading