Select Page

Posušje u infarktnoj završnici na krilima publike pobjedilo Široki II

Posušje u infarktnoj završnici na krilima publike pobjedilo Široki II

U prvom kolu prvenstva lige Herceg-Bosne, ekipa HKK Široki II nadigrala je Posušje s 18 poena prednosti i nanijela tako prvi od dva poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Zbog toga i zbog problema s ozljedama koje su proteklih dana snašle ekipu Posušja, favorit ove utakmice bila je momčad u kojoj više od polovine igrača igra prvu ligu BiH za prvu momčad Širokog.

Gosti puno bolje otvaraju utakmicu, predvođeni braćom Drežnjak stvaraju prednost koju drže gotovo cijelu utakmicu (preko 37 minuta Široki je bio u vodstvu). U 16. minuti Planinić veže 5 poena za goste i odvodi ih na njihovu najveću prednost 25:38. Posušje se napokon budi, zapravo kapetan Dominik Jukić nastavlja dobre igre iz proteklog kola i povezuje dvije ukradene lopte i 7 postignutih poena i na odmor odvodi žute sa dostižnih 34:38.

kk posusje 3

U trećoj četvrtini dobra igra Ante Leke koji dovodi Posušje po prvi put u vodstvo na utakmici, dok s druge strane odlično igra Mateo Drežnjak koji ne dopušta domaćinu da potpuno preokrene utakmicu.

Po tko zna koji put ponovno u Posušju imamo neizvjesnu završnicu. Početak posljednjeg perioda izuzetno neobičan. Pri rezultatu 51:56 punih 5 minuta nijedna momčad ne uspijeva zabiti koš. Sušu prekida danas najbolji strijelac Posušja Mirko Đerek koji povezuje 6 poena za redom. Koševima Daria Drežnjaka gosti ipak u zadnje dvije minute ulaze s velikih +5. Žuti se ne predaju, borbenom igrom smanjuju na -2, a onda potez utakmice. Mladi šesnaestogodišnji Josip Ramljak postiže svoju drugu tricu na utakmici i Posušje preuzima vodstvo, a smireni Ante Ramljak i Dominik Jukić poenima sa slobodnih baćanja potvrđuju veliku pobjedu Posušja.

kk posusje 1

Mladi Josip Ramljak postigao je 8 poena i tome dodao 6 skokova. Mirko Đerek zabio je 14. Fantastičan je bio i Jukić sa 13 koševa i 10 asistencija. Ante Begić 13 poena i 9 skokova, Ante Leko 10 koševa i 6 skokova. Ante Ramljak je igrao pod ozljedom i s bolovima u nozi skupio 11 poena. Ipak igrači ne bi izdvojili nikoga između sebe kao najbolje danas. Za njih je utakmicu presudila posuška publika. Ispunjene tribine su svojim bodrenjem i navijanjem izvukli iz žutih njihov maksimum i u takvoj atmosferi ništa osim pobjede nije dolazilo u obzir. Kod gostiju braća Drežnjak su zabili po 17 i 15 koševa.

U idućem kolu Posušje je ponovno domaćin. U već svim dobro poznatom terminu, u nedjelju u 19:00 sati u goste stiže ekipa Novog Travnika.

Posušje.net/KK Posušje

OGLASI

Loading