Select Page

Stjepan Bošković ostaje načelnik Stoca: Bit ću načelnik svih građana Stoca

Stjepan Bošković ostaje načelnik Stoca: Bit ću načelnik svih građana Stoca

Prema prvim rezultatima nakon zatvaranja biračkih mjesta, Stjepan Bošković je osvojio 4276 glasova, a Mato Komšić 2904 glasa, dok je nevažećih listića bilo 320, doznaje Vecernji.ba.

Konačni rezultati za Općinsko vijeće znat će se nakon što pristignu i glasovi poštom.

Na redovitim biračkim mjestima glasovalo je 7.566 ili 75,57 posto birača.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je objavom svojih prvih preliminarnih podataka potvrdilo podatke koje smo objavili.

Kandidat HDZ-a BiH Stjepan Bošković na izborima za načelnika općine Stolac dobio je 4276 glasova, neovisni kandidata Mate Komšić 2904 glasa, pokazali su preliminarni rezultati Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Bošković je rekao da je HDZ BiH očekivao pobjedu na ponovljenim izborima u Stocu te da su rezultati potvrdili sve njihove tvrdnje od 2. listopada 2016. godine kada je prekinut izborni proces u ovoj općini.

“Mislim da je prekidanje izbora bilo uzaludno. Pojedini ljudi kažnjeni su od SIP-a i danas se nalaze pred sudom. Činjenica je da su oni zaveli bošnjački narod u Stocu i u jednom trenutku uvjeravali ga da je u Stocu više Bošnjaka nego Hrvata”, kazao je Bošković.

Dodao je da nikoga ne želi dijeliti prema nacionalnoj osnovi te da su i jučerašnji izbori pokazali da za njega nisu glasovali samo stanovnici iz reda hrvatskog naroda već i ostali građani.

Na pitanje hoće li on biti načelnik i Hrvata i Bošnjaka u Stocu, Bošković je odgovorio da će biti načelnik svih građana općine Stolac.

Obrađeni su podaci sa svih 19 birališta.

vecernji.ba/Foto: Frano Matić

OGLASI

Loading