Select Page

Posušje: Završen dvodnevni kamp za cheerleadersice

Posušje: Završen dvodnevni kamp za cheerleadersice

Dvodnevni kamp za cheerleadersice završen je danas u Posušju. Na njemu je sudjelovalo oko 80 cheerleadersica, a pored članica Hrvatskog cheerleading kluba Posušje, sudjelovao je i HCK Grude, te cheerleadersice kluba Frogs cheer team iz Slovenije i Plesnog kluba Noa Spalatine iz Splita.

Predsjednica Hrvatskog cheerleading kluba Posušje Sanela Senjak je kazala da je cijeli kamp organiziran uz veliku pomoć i podršku roditelja. „Ovim putem im i velika hvala jer upravo bez pomoći i podrške roditelja koji su prepoznali ovaj projekt teško bi uspjeli“, kazala je Sanela Senjak. Dodala je da su i prije naše cheerleaderice sudjelovale u sličnim kampovima. „Odlazili smo na ovakve kampove u druge gradove. Iako su to bila jako dobra iskustva, naša djeca ne bi u potpunosti uspjela savladati sva znanja i vještine. Stoga smo odlučili kamp pripremiti tu kod nas u Posušju kako bi učinci bili još bolji“, kazala je Sanela Senjak.

Tijekom protekla dva dana višestruko nagrađivane i trenutne europske prvakinje ovog sporta, popularne Žabice iz Slovenije su podučavale naše mlade cheerleadersice. Anja Turk iz Slovenije je kazala da su naše cure jako zainteresirane za nova znanja i vještine iz ovog sporta.

Slavica Donkov iz Plesnog kluba Noa Spalatine iz Splita jedna je od 4 trenerice koje svakog vikenda dolaze u Posušje kako bi trenirale cheerleaderice posuškog kluba. „Na poziv HCK Posušje stupili smo u kontakt i na obostrano zadovoljstvo dogovorile suradnju. Jedan trening tjedno možda je malo, ali smo uspjele nekoliko cura u Posušju osposobiti da treniraju cheerledersice onda kada mi ne možemo doći. Te djevojke imaju izvrstan potencijal i mogu jako dobro odraditi posao“, kazala je Slavica Donkov. Dodala je da su iznimno zadovoljne suradnjom s posuškim klubom, te da su djeca iznimno motivirana za raditi. „Posušje je jedna iznimno topla sredina i jako nam je drago dolaziti u Posušje i trenirati posuške cheerleadersice. Imamo sve pohvale na suradnju s djecom i roditeljima“, kazala je Slavica Donkov.

Kamp se održao kao priprema za nadolazeće državno prvenstvo koje se 18. ožujka iduće godine održava u Bileći.

Inače, Hrvatski cheerleading klub Posušje broji 85 članova. Svi se aktivno bave ovim sportom i željno su iščekivali ovaj kamp kako bi što više naučili od popularnih trenerica. Brojnost članova te činjenica da najmlađa posuška cheerleadersica ima 2,5 godine jasno pokazuje kolika je popularnost cheerleadinga među djecom.


posusje.net

OGLASI

Loading