Select Page

„Posuška desetka“ u subotu u Posušju

„Posuška desetka“ u subotu u Posušju

Natjecanje u trčanju „Posuška desetka“ održava se sutra u Posušju, a na za sudjelovanje na njoj u seniorskoj kategoriji je je prijavljeno preko 100 trkača.

„Na utrku je prijavljeno oko 130 trkača iz četiri zemlje. Mi ih očekujemo oko 100 da će doći sutra u Posušje. Što se tiče posebnih imena poznatih trkača, otkrit ćemo samo da nam stiže oko petnaest najpoznatijih trkača s ovih prostora. To se rijetko viđa na ovakvim utrkama, tako da sigurno sutra u Posušju imamo svojevrsni spektakl“ , kazao je za naš radio Ante Pavličević iz Atletskog kluba „Volim trčanje“.

Trčat će se dvije utrke od 10 kilometara, samostalna i štafetna. Staza kojom se trči ide od središta grada, između kružnih tokova u Rastovači i na Ričini. One pak dječije utrke trče se ulicama grada. Stoga sutra od 16 sati očekujte na ovim cestama posebnu regulaciju prometa.

Prijave za sve kategorije do same utrke

Za dječiju utrku nije se potreno prijavljivati. Djeca će biti raspodjeljena u četiri starosne kategorije: kategorija 2010. – 2012. i kategorija 2013. – 2015. godište trče 600 metara; kategorija 2016.- 2017. godište trči 400 metara, dok kategorija 2018. – 2020. godište trči 300 metara. Djeca se za sudjelovanje na utrci prijavljuju neposredno prije utrke koja starta u 16 sati ispred zgrade općine Posušje.

Također i seniori se ove godine mogu prijaviti sat vremena prije početka utrke koja starta u 17 sati.

Bogate nagrade

I ove godine, organizatori donose bogate nagrade najboljima. Za djecu su to poklon paketi za pobjednike, a za svu djecu su to i medalje za sudjelovanje. Nagradni fond je ukupno 2300 KM, a ove godine bit će i posebne nagrade za najstarijeg i za najmlađeg trkača. Za utrke od 10 kilometara u seniorskoj kategoriji, prva nagrada je 400 KM i u muškoj i u ženskoj kategoriji. Druga nagrada je 300 KM, treća je 200 KM, četvrta 100 KM, a nagrada za peto mjesto je 50 KM.

Podsjetimo, natjecanje u trčanju „Posuška desetka“ prvi put se održalo u lipnju prošle godine. Bilo je to prvo natjecanje u trčanju u Posušju koje je okupilo oko 240 trkača svih uzrasta iz čak četiri zemlje.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading