Select Page

POSUŠKI POSKOCI OBRANILI NASLOV PRVAKA HERCEG BOSNE U TAEKWONDOU

POSUŠKI POSKOCI OBRANILI NASLOV PRVAKA HERCEG BOSNE U TAEKWONDOU

U subotu 1.12.2018. u Kiseljaku održalo se “Taekwondo Prvenstvo Herceg Bosne 2018” na kojem je nastupilo oko 200 natjecatelja iz 12 klubova iz Bosne i Hercegovine okupljenih u Taekwondo Savez Herceg Bosne koji je bio i organizator ovog Prvenstva. Domaćin Prvenstva je bio taekwondo klub Hvojnica iz Fojnice a natjecanje se održalo na 3 borilišta u disciplinama kick, sportska borba i forme, za sve uzraste.

Najbrojniji i najuspješniji klub na ovom Prvenstvu bio je i ove godine taekwondo klub Poskok iz Posušja koji je obranio prošlogodišnju titulu ekipnog prvaka. Za posuške “poskoke” nastupilo je 39 natjecatelja a neki od njih su nastupali i u više disciplina pa su “poskoci” osvojili ukupno 45 medalja od kojih su 22 zlatne, 16 srebrnih a 7 brončanih. Ovi sjajni rezultati doveli su posuške sportaše do ekipnih prvaka u sve tri discipline u kojima se natjecalo.

Ekipni rezultati Prvenstva:
Borbe mlađi i stariji kadeti, juniori i seniori:
1. POSKOK – POSUŠJE
2. MAGONE – LIVNO
3. BUŠKO BLATO – TOMISLAVGRAD

Kick:
1. POSKOK – POSUŠJE
2. HVOJNICA – FOJNICA
3. CROSTAR – MOSTAR

Forme:
1. POSKOK – POSUŠJE
2. MAGONE – LIVNO
3. POSKOK – KOČERIN

Limači borbe:
1. HVOJNICA – FOJNICA
2. ČAPLJINA
3. POSKOK- POSUŠJE

Zlatne medalje u disciplinama kick i sportska borba za posuški ” POSKOK” osvojili su: Antonio Bešlić, Boris Gavrić, David Grubišić, David Miličević, Ilija Jukić, Karlo Galić, Kristian Miličević, Mate Dragoja, Nikola Knezović, Petar Protrka, Tomislav Marić, Anamarija Miličević, Filipa Bašić, Klara Grubišić, Lucija Miličević, Marta Grubišić i Sara Grubišić.

Srebrne medalje u ovim disciplinama osvojili su: Bruno Knezović, David Dumančić, Karlo Topić, Luka Kraljević, Nikola Knezović, Šimun Topić, Ana Bašić, Anamarija Miličević, Antea KraljevićEma Bašić, Iva Tomić, Klara Grubišić i Manda Pekas a brončane Marko Jurišić, Patrik Marić, Ivana Čutura, Jelena Bakula i Rafaela Čutura.

U formama zlatne medalje su osvojili Martina Grubišić, Jelena Bakula, Sara Grubišić i Mate Dragoja, srebrne Matej Bešlić, David Dumančić i Manda Pekas a brončane Luka Landeka i Iva Tomić.

Posušani su osim ekipnih plasmana imali i jako uspješne pojedince pa je 7 “poskoka” proglašeno najuspješnijima u njihovoj konkurenciji i za to su dobili pehar. Za mostarski “Student” zlatnu medalju u formama je osvojila posušanka Lucija Bašić.

Najbolji sportaši Prvenstva:
Najuspješniji dječak u kicku: PETAR PROTRKA – POSKOK POSUŠJE
Najuspješnija djevojčica u kicku: MARTA BANOŽIĆ – POSKOK POSUŠJE
Najuspješniji limač: DUJE ĐURAŠKOVIĆ – ČAPLJINA
Najuspješnija limačica: LANA STANIĆ – ORAŠJE
Najuspješniji mlađi kadet: DAVID GRUBIŠIĆ – POSKOK POSUŠJE
Najuspješnija mlađa kadetkinja: RUŽICA PAVIĆ – BUŠKO BLATO
Najuspješniji kadet: ANTONIO BEŠLIĆ – POSKOK POSUŠJE
Najuspješnija kadetkinja: KATARINA KAPULICA – BUŠKO BLATO
Najuspješniji junior: MARIO JURKOVIĆ – ČAPLJINA
Najuspješnija juniorka: SARA GRUBIŠIĆ – POSKOK POSUŠJE
Najuspješniji senior: KARLO GALIĆ – POSKOK POSUŠJE
Najuspješnija seniorka: IRENA OROZ – HVOJNICA
Najuspješniji formaš: MATE DRAGOJA – POSKOK POSUŠJE
Najuspješnija formašica: INES BADROV – MAGONE LIVNO

POSKOK-KOČERIN 3 U FORMAMA

Na ovom Prvenstvu po prvi put natupio je taekwondo klub “Poskok-Kočerin” iz Širokog Brijega koji je iako još u povojima osvaja zapažene rezultate. Kočerinski “poskoci” osvojili su 2 zlatne, 6 srebrnih i 6 brončanih medalja. Zlatni su bili formaši Magdalena Kvesić i Leonardo Mikulić, srebrni su bili formaši Nika Vukoja, Ivan Galić i Matej Kvesić koji je osvojio srebro i u kicku kao i Stanko Ćavar, a brončani su bile formašice Lucija i Monika Ivanković, Magdalena Kvesić i Nika Vukoja u sportskoj borbi i Mihaela i Nikolina Božić u kicku. Formaši taekwondo kluba “Poskok Kočerin” osvojili su sjajno 3 ekipno mjesto u formama.
Poskoke su na ovo natjecanje vodili treneri Petar Boban i Martina Kovač sa asistentima.

“Prošle godine smo nakon duže pauze nastavili sa održavanjem Taekwondo Prvenstva Herceg Bosne koje smo održali u Posušju a na njemu je nastupilo više od 100 posuških sportaša. Ove godine smo željeli obraniti tu titulu pa smo u Kiseljak poveli naših 39 najuspješnijih sportaša iz Posušja te 14 iz Kočerina koji su mogli nastupiti tog dana. Bili smo najbrojniji i najuspješniji i ponosan sam na svoje sportaše koji su nastupili i dali sve od sebe da zadržimo ovu titulu. Čestitam onima koji su bili najuspješniji a posebno obitelji Grubišić, Davidu i njegovim sestrama Klari i Sari koji su na Prvenstvu osvojili 4 zlatne medalje i 2 pehara za najbolje borce što pokazuje da je taekwondo i obiteljski sport. Također sam trener u TKD “POSKOK KOČERIN” koji jako brzo napreduju i uskoro će i tamo biti i još više članova i rezultata. U oba kluba vlada odlična atmosfera i radi se kvalitetno zahvaljujući našim mladim trenerima i asistentima. Zahvaljujem se roditeljima naših članova koji nas prate i vjerno podržavaju, svim sponzorima kao i Općini Posušje i Gradu Širokom Brijegu. Do kraja godine nas očekuje još nastup na međunarodnom turniru u Sarajevu.” – Petar Boban, trener.

OGLASI

Loading