Select Page

Škole u ŽZH dobile 150.000 maraka vrijednu računalnu opremu

Škole u ŽZH dobile 150.000 maraka vrijednu računalnu opremu
U zgradi Vlade Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) održana je primopredaja računalne opreme koju je Zavod za odgoj i obrazovanje dobio u okviru projekta “Digitalizacija obrazovnog sustava Županije zapadnohercegovačke – E-škola”.

Sredstava su osigurana kroz javni natječaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu.

Bošnjak je tom prigodom zahvalila na računalnoj opremi za pet osnovnih škola s područja Županije, kao i na iniciranju potpisivanja sporazuma o suradnji oko izrade prijedloga školskih kurikula i njihove primjene u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju.

Proces digitalizacije obrazovanog sustava započeo je prošle godine opremanjem srednjih strukovnih škola projektom Vlade s UNDP-om, resornim ministarstvom i Zavodom, a nastavlja se ovim projektom u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Nadamo da ćemo u idućih par godina digitalizirati sve škole s područja Županije, čime ćemo podići kvalitetu poučavanja i učiniti nastavu zanimljivijom, a aplikacijom e-Dnevnik olakšat ćemo roditeljima pristup informacijama o uspjehu i vladanju njihove djece, izjavila je ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje.

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić istaknuo je kako je digitalizacija obrazovnog sustava uvrštena među strateške planove i programe županijske vlade.

Dodao je kako se nada da će se digitalizacija uspješno privesti kraju kako bi moderni alati pomogli nastavnicima u unaprjeđenju obrazovnog procesa, a sve s ciljem da se podigne kvaliteta nastave, kako bi djeca lakše i učinkovitije “upila” predviđena znanja.

Državni tajnik Zvonko Milas istaknuo je kako pomoć Republike Hrvatske neće izostati u budućnosti.

O tome govori i naša odluka da ove godine stipendiramo 700 studenata koji će svoj životni put, odnosno obrazovanje nastaviti u Bosni i Hercegovini. 700 mladih Hrvata kojima želimo pomoći da sve ono što žele ostvariti kroz sustav obrazovanja, ostvare tamo gdje su rođeni, kako bi tu i ostali, i sa znanjem, vještinama i svim što će steći, pomogli sebi da ožive svoje snove, pomogli svojim obiteljima, svome rodnom kraju i cijeloj Bosni i Hercegovini, poručio je Milas, prenosi Fena.

Lucija Mikulić, ravnateljica Osnovne škole Ruđera Boškovića iz Gruda, istaknula je da će računalnu opremu iskoristiti za rad i napredak učenika.

Digitalizacija sustava obrazovanja je hvalevrijedan projekt koji će školama omogućiti bolju materijalnu opremljenost, ali i ono još važnije, to je ulaganja u ljudske resurse, a sve u cilju kvalitetnijeg učenja i podučavanja. Živimo u vremenu brzih promjena, velikog tehnološkog napretka i drago mi je što najvažnije institucije naše županije shvaćaju koliko je važno ulagati u obrazovanje, zaključila je ravnateljica Mikulić.

OGLASI

Loading