Select Page

Potpisan Memorandum s ciljem osnaživanja poljoprivredne proizvodnje u općini Posušje

Potpisan Memorandum s ciljem osnaživanja poljoprivredne proizvodnje u općini Posušje

Načelnik općine Ante Begić potpisao je danas u Mostaru Memorandum o razumijevanju s Uredom za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Kako se navodi u dokumentu, njime se utvrđuje međusobna suradnja potpisnika za aktivnosti koje su usmjerene pružanju potpore razvoju klastera, odabranih lanaca vrijednosti i unaprjeđenja konkurentnosti klastera, sufinanciranje rekonstrukcije i izgradnje adekvatnih mikroprojekata ruralne tržišne infrastrukture u općini Posušje.

Konkretnije, dio sredstava predmetnog Projekta namijenjen je za sufinanciranje aktivnosti u podizanju novih ili proširenju postojećih proizvodnih kapaciteta, jačanju kapaciteta farmerskih organizacija radi što kvalitetnijeg pružanja usluge članovima i kooperantima, odnosno poboljšanja poslovanja.

Jedan od ciljeva projekta je i povećati prihode domaćinstvima slabijeg imovinskog stanja (posebno žena i mladih) kroz njihovo angažiranje u profitabilnim „agro-biznisima“ i kroz stvaranje prilika za njihovo lakše zapošljavanje.   

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading