Select Page

Potpisan ugovor za proširenje pomoćnog terena na Mokrom Docu vrijednog 840.000 kuna

Potpisan ugovor za proširenje pomoćnog terena na Mokrom Docu vrijednog 840.000 kuna

Hrvatski ministri poljoprivrede Marija Vučković te obrazovanja Radovan Fuchs zajedno s državnim tajnikom Zvonkom Milasom najavili su u srijedu u Ljubuškom i Posušju nastavak potpore Hrvatske Hrvatima u BiH, a prvi put najavljeno je i sufinanciranje poljoprivredne proizvodnje.

U Ljubuškom su s korisnicima programa potpore iz BiH za 2022. godinu potpisani ugovori koji se realiziraju kroz 148 projekata koje Hrvatska sufinancira s 32,5 milijuna kuna. Od toga novca radi se o 11 projekata iz područja zdravstva, 17 iz područja znanosti i obrazovanja, 25 iz područja kulture, 78 iz područja poljoprivrede te 17 projekata iz ostalih područja.

Među njima je i projekt Općine Posušje naziva “Unaprjeđenje lokalne infrastrukture rekonstrukcijom i proširenjem pomoćnog nogometnog terena na stadionu Mokri Dolac” za koji je odobreno 840.000 kuna i za koji je danas načelnik općine Posušje Ante Begić potpisao ugovor sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Milas izjavio je kako hrvatska Vlada i ove godine pruža važnu potporu udrugama i ustanovama Hrvata u Bosni i Hercegovini kroz koje osnažuje i ohrabruje hrvatski narod u njegovom nastojanju za ostanak i razvoj te očuvanje nacionalnog identiteta.

OGLASI

Loading