Select Page

Povodom Svjetskog dana učitelja upućena čestitka iz Općine Posušje

Povodom Svjetskog dana učitelja upućena čestitka iz Općine Posušje

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada kojega je UNESCO proglasio 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Taj dan je prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Cilj je Svjetskog dana učitelja mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

Obrazovna internacionala (EI), svjetska federacija sindikata stručnjaka u obrazovanju sa sjedištem u Bruxellesu, čvrsto vjeruje da Svjetski dan učitelja treba biti međunarodno priznat i obilježavati se u cijelom svijetu.

Napori Obrazovne internacionale i njene 401 članice doprinijeli su međunarodnom priznanju i obilježavanju toga dana širom svijeta.

Povodom Svjetskog dana učitelja pristigla je čestitka i iz Općine Posušje. „Poštovane učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori, upućujemo vam iskrene čestitke povodom 5. listopada  Svjetskog dana učitelja.

Najiskrenije vam se zahvaljujem na vašem svakodnevnom trudu, znanju i potpori koju pružate učenicima, kao i na tome što naše škole činite mjestima u kojima se djeca osjećaju dobrodošlima i sretnima“, priopćeno je na stranici Ureda načelnika Općine Posušje.

OGLASI

Loading