Select Page

Povodom svjetskog dana voda: Akumulacija Tribistovo – voda koja život znači

Povodom svjetskog dana voda: Akumulacija Tribistovo – voda koja život znači

Jučer je obilježen Svjetski dan voda. Prilika je to bila dodatno obratiti pozornost i na naš vrijedan lokalni vodni resurs – Akumulaciju Tribistovo.

Tako su članovi Športsko ribolovnog društva Posušje organizirali akciju uređivanja područja oko tribistovskog jezera, kako bi doprinijeli ljepšoj vizuri, ali i čistoći ovog posuškog bisera.

Inače, radovi na Akumulaciji Tribistovo koja se nalazi sjeverno od Posušja završeni su krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, a voda prekriva površinu oko 700.000 metara kvadratnih. Njenom gradnjom trajno je riješeno pitanje stalne opskrbe Posušja vodom, a obzirom na kapacitet može zadovoljiti potrebe napajanja i susjednih općina. Stoga se intenzivno radi kako bi se tribistovskom vodom opskrbljivali sjeverni dijelovi imotske i grudske općine, a zbog povoljne nadmorske visine i položaja postoje uvjeti i za napajanje vodom dijelova općine Široki Brijeg.

Zahvaljujući smještaju u čistom okruženju s nekoliko desetaka stalnih izvora, kakvoća vode u akumulaciji je iznimne kvalitete.

Dodajmo još kako su Dan voda obilježili i u HPD Pločno pohodom na Ružički potok. Tijekom pješačenja duž staze prikupljali su i otpatke koje su nesavjesni prolaznici ostavljali i time simbolično dali doprinos zaštiti okoliša.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading