Select Page

Poziv na predstavljanje zbirke humoreski ozbiljnoga farmaceuta Ne zaboravi se smijati

Poziv na predstavljanje zbirke humoreski ozbiljnoga farmaceuta Ne zaboravi se smijati

„Ne zaboravi se smijati“ naziv je knjige profesora emeritusa dr. Nikole Kujundžića koja će ovoga utorka, 20. kolovoza biti promovirana u posuškoj kinodvorani s početkom u 20 sati. Riječ je o autobiografskoj zbirci priča objavljenoj koncem prošle godine u Zagrebu. O knjizi će govoriti Mladen Vuković, Ante Žužul Marinović i autor Nikola Kujundžić. Predstavljanje će biti popraćeno čitanjem tekstova i glazbenim točkama.

Zbirka je podijeljena u dva dijela: prvi dio seže u najranije djetinjstvo i donosi vrijeme odrastanja na imotskom selu, u velikoj oskudici, iz vizure dječaka/pripovjedača, a drugi dio se preklapa s piščevom maturom. Pisana lokalnim govorom i obogaćena brojnim zaboravljenim izrazima koji su posloženi u Rječniku na kraju knjige. Zbirka je pisani dokaz da je dr. Kujundžić rođeni pripovjedač koji uvijek i iznova gonjen željom da nasmije sve oko sebe proizvodi smijeh u velikim količinama, kazali su ocjenjivači knjige i dobri poznavatelji autora, koji kažu i kakao je riječ o humoreskama ozbiljnog farmaceuta.

– ‘Prikrsti se, sinko! I ne zaboravi se smijat!’ to je uvijek govorila moja baba Ajdukuša kad me ispraćala u školu, kaže profesor emeritus dr. Nikola Kujundžić. Znanstvenik vedra srca i oštra uma dr. sc. Nikola Kujundžić rođen je 1948. u Ivanbegovini. Dugogodišnji je profesor na Farmaceutskom fakultetu u Zagrebu, objavio je više knjiga iz oblasti farmacije i medicine te priredio više pučkih ljekaruša, a i sam je tragač za prirodnim lijekom od biokovskih trava. U svojim je umirovljeničkim danima počeo objavljivati humoreske koje unose optimističan narativ u život čitatelja. Nedavno ih je ukoričio u knjigu „Ne zaboravi se smijati“ koju je objavila zagrebačka Fitofarmacija. Opsežna je to knjiga s čak 300 stranica.

Autor je poznat u znanstvenim krugovima kao čovjek koji je na svjetlo dana izvukao stare “Ljekaruše”, autor oko 70 znanstvenih radova i stotinjak članaka, čovjek koji je četiri puta bio dekan Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i izumitelj “Primus čaja”, ovaj put čitateljima nudi lijek u obliku – smijanja.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading