Select Page

Predsjedništvo BiH započelo službeni posjet Sloveniji

Predsjedništvo BiH započelo službeni posjet Sloveniji

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović danas borave u Ljubljani. Tokom zvanične posjete Republici Sloveniji sastat će se s najvišim državnim dužnosnicima, javlja Anadolu Agency (AA).

U čast dolaska članova Predsjedništva BiH, na Kongresnom trgu u Ljubljani upriličena je ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima. Na trgu je goste iz BiH dočekao predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

U predsjedničkoj palači će biti održan susret članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Slovenije.

Nakon toga slijedi službeni sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije, a potom konferencija za novinare. Medijima će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Tokom jednodnevne posjete Sloveniji predviđeni su i susreti s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Milanom Brglezom i predsjednikom Vlade Republike Slovenije Mirom Cerarom.

Članovi Predsjedništva BiH na kraju službene posjete posjetit će Gradsku vijećnicu i sastati se s gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

poskok.info

OGLASI

Loading