Select Page

PREDSJEDNIŠTVO: Poziv svim građanima na mir i suzdržanost

PREDSJEDNIŠTVO: Poziv svim građanima na mir i suzdržanost

Predsjedništvo BiH najoštrije je osudilo teroristički napad na Stanicu javne sigurnosti u Zvorniku, javlja Anadolu Agency (AA).

“Predsjedništvo BiH izražava duboku sućut obitelji Dragana Đurića koji je ubijen pri obavljanju svoje dužnosti i izražava nadu za brz oporavak Željka Gajića i Steve Milovanovića koji su ranjeni prilikom ovog napada. Predsjedništvo BiH poziva nadležne policijske i pravosudne organe na svim nivoima da u međusobnoj suradnji i koordinaciji hitno sprovedu detaljnu istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i utvrđivanja svih okolnosti počinjenog kaznenog djela, uključujući motive napada kao i eventualnu povezanost drugih osoba ili suučesnika u izvršenju ovog kaznenog djela”, navodi se iz Predsjedništva BiH.

Prijetnja po sigurnosti BiH

Iz Predsjedništva BiH se dodaje da ovakvi napadi predstavljaju prijetnju po sigurnost, ustavni poredak i međunarodni položaj Bosne i Hercegovine i njenih građana.

“Predsjedništvo BiH zahtjeva od pravosudnih, policijskih i obavještajno-sigurnosnih agencija da poduzmu sve neophodne aktivnosti i mjere u pravcu procesuiranja i najoštrijeg sankcioniranja svih osoba koje zagovaraju ili pripremaju ovakva kaznena djela, kao i svih osoba koje su na bilo koji način povezani s takvim kaznenim djelima”, naglašeno je u priopćenju.

Iz Predsjedništva BiH pozvani su svi građani Bosne i Hercegovine na mir i na suzdržanost od bilo kakvih aktivnosti koje bi mogle dovesti do međuetničkih ili međureligijskih provokacija, incidenata i podizanja tenzija.

abcportal.info

OGLASI

Loading