Select Page

Predstavljena Analiza tržišta rada općine Posušje

Predstavljena Analiza tržišta rada općine Posušje

Danas je u Općini Posušje predstavljena Analiza lokalnog tržišta rada općine Posušje kako bi se identificirala potreba tržišta rada za novim zanimanjima i njihovo uvođenje u srednju školu.

Cilj ove analize je identificirati potrebe tržišta rada u općini Posušje, identificirati deficitarna zanimanja i preporučiti uvođenje novih zanimanja u srednje škole, kako bi se uskladile potrebe tržišta rada i obrazovni sustav, a smanjila nezaposlenost i povećala zaposlenost.

Analizu je predstavio direktor Regionalne agencije REDAH, Ivan Jurilj, koji je, između ostalog, rekao kako je potrebno, ne samo uvoditi nova zanimanja, nego i intervenirati u postojećima, pogotovo kada je riječ o strukovnoj školi.

„Analiza je pokazala i da je potrebno intervenirati u uvođenju određenih programa osposobljavanja i edukacije postojećih nezaposlenih, ali isto tako i intervenirati u postojeći sustav obrazovanja da se promijeni način izvođenja nastave, da ima više prakse te da se na razini Županije pokrene inicijativa sustavnog identificiranja deficitarnog zanimanja“, izjavio je Jurilj.

Analiza tržišta rada s preporukama za uvođenje novih zanimanja u općini Posušje urađena je kroz rad Lokalnog ekonomskog vijeća općine Posušje u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom REDAH, na inicijativu Udruge gospodarstvenika općine Posušje. Uz navedene suradnike koji su sudjelovali na izradi ove Analize, današnjem sastanku nazočili su: Općinski načelnikBranko Bago, predsjednik Vijeća Ivan Lončar, ministrica Ružica Mikulić, kao i ravnatelji gimnazije i srednje strukovne škole općine Posušje.

Nakon izlaganja Analize lokalnog tržišta rada, nazočni su imali priliku dati prijedloge i kritike, nakon čega su odlučili napraviti neke izmjene unutar navedene Analize te nastaviti raditi na uvođenju novih zanimanja. Načelnik Branko Bago zaključio je sastanak ukazujući na važnost ovog projekta na kojemu se radi kako bi se smanjila nezaposlenost, ukazalo na deficitarna zanimanja i pomoglo mladima da se lakše zaposle pri završetku škole.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading