Select Page

Predstavljena knjiga Jadranka Dadića „Život nakon logora“

Predstavljena knjiga Jadranka Dadića „Život nakon logora“

Sinoć je kinodvorani Posušje održana promocija knjige „Život nakon logora“, autora Jadranka Dadića.

Prije početka predstavljanja knjige, prikazan je kratki film o poginulim pripadnicima HVO-a i civilima iz Bugojna, nakon čega je intoniranjem himne i minutom šutnje odana počast poginulim braniteljima. Uvodnim riječima nazočnima se obratio ministar branitelja Zapadnohercegovačke županije Mladen Begić, a uz autora Dadića, knjigu su predstavili i fra Mario Knezović, Ante Visković i Mario Franjić.

Ova knjiga je Dadićevo svjedočenje novog početka nakon logora i ponovnog uključivanja u društvo te poticaj je drugima da se suoče sa svojim strahovima i svoja sjećanja stave na papir jer se na taj način čovjek oslobađa vlastitih trauma. „Dadić piše o strahu kao o jednoj istinskoj realnosti čovjeka, nečega što je u nama. Suočiti se s vlastitim strahom znači biti heroj. Jako je važno što je Dadić uspio izići iz te traume i dobro je što stavlja naslove ‘Novi početak’“, rekao je fra Mario tijekom predstavljanja knjige.

DADIC2

Uz mnogobrojne goste, predstavljanju je nazočio i Općinski načelnik Branko Bago. Večer su zaključili posuški framaši koji su prigodnim pjesmama upotpunili cjelokupni program.

Podsjetimo, prije dvije godine Dadić je također izdao i predstavio knjigu u Posušju pod nazivom „240 dana tame bugojanskoga logora“ u kojoj je riječ o stradanju Hrvata u logoru u Bugojnu od 1991. do 1995. godine te o zarobljavanju branitelja i iseljavanju stanovništva s tih prostora. Autor je napisao vlastiti doživljaj svega što je proživio u 240 dana.

opcina-posusje.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading