Select Page

Preminuo pjevač Massimo Savić

Preminuo pjevač Massimo Savić

U 61. godini, nakon kratke i teške bolesti preminuo je naš poznati pjevač Massimo Savić. Karijeru je počeo kao vođa legendarne grupe Dorian Gray, 1983. izdaje prvi album – Sjaj u tami, a dvije godine poslije album Za tvoje oči. Kruna karijere bio mu je koncert u Areni Zagreb ove godine petog studenog.

Savić je preminuo u Vinogradskoj bolnici gdje se liječio od karcinoma pluća.

Vijest o smrti pjevača potvrdila je i obitelj na Facebooku.

– Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure, oprostile su se od Massima njegove kći i žena.

Zasjao je u tami 1983. s grupom Dorian Gray, a četiri godine poslije – svjestan svojih vokalnih mogućnosti – kao “Stranac u noći” predstavio se i prvim soloalbumom. 

– Neodlučan odlazak tako odlučnog čovjeka. Pamtit ću ga kao jednog od najboljih glazbenika na ovim prostorima, najspecifičnijeg što se tiče izričaja, rekao je Ante Gelo, glazbenik. 

Njegove su “Riječi bile čarobne”, a 1995. disko podije osvojio je ‘Benzinom’. 

Od 2003. albumi s pjesmama četiri godine zaredom donose mu Porine.

Novim pak studijskim materijalom „Sunce se ponovo rađa” na 20. dodjeli diskografske nagrade Porin u Rijeci, Massimo ponovno osvaja kipić za najbolju mušku vokalnu izvedbu te postaje glazbenik s najviše osvojenih Porina u toj kategoriji.

“Iz jednog pogleda” doznavao je sve, a suradnja s Predragom Martinjakom trajala je do danas. Album “Dodirni me slučajno” – mnogi smatraju njegovim najboljim. A 2013. kao najdraži koncert u karijeri – ističe onaj u pulskoj Areni.  

Punio je dvorane diljem Hrvatske, ali i Europe. Posebno omiljen u vrijeme Valentinova… 

– Mogao sam samo sanjati da ću jednog dana dijeliti pozornicu s njim. Zadnjih 5-6 godina od njegovog prvog samostalnog Doma sportova pa na ovamo, sve veće koncerte sam bio gost i to je bio poseban doživljaj, rekao je Igor Geržina, glazbenik i prijatelj.

– Pamtit ću ga kao izvanrednog i posebnog umjetnika, ali s druge strane kao velikog šaljivdžiju i jednu prekrasnu, toplu ljudsku dušu, rekao je Marko Tolja, glazbenik.

Bio je omiljen i kao član žirija – od 2019. Massimo je postao jedan od mentora u hrvatskoj inačici svjetski poznatog projekta The Voice.

– Uvijek biste se u njegovoj blizini osjećali kao da ste vi na dobitku i uvijek ste imali o čemu razmišljati nakon razgovora s njim, rekla je Vanna, glazbenica.

Bio je okružen malim krugom velikih ljudi – skroman i dosljedan. 

Javnost u nevjerici još se samo pita: ”Zar više nema nas?” 

OGLASI

Prodaja stanova – Posušje

Stanovi se nalaze u centru grada, u blizini općine i škole. Stanovi u odmah useljivi. Za sve...

Loading