Select Page

PRIRODA: Skulpture prirode i nadarenih kipara

PRIRODA: Skulpture prirode i nadarenih kipara

Pravo je čudo kako se i u hercegovačkom kraju mogu vidjeti prelijepe kamene skulpture koje su dar prirode i vrsnih hercegovačkih i hrvatskih kipara na sve strane.

Izletnici u Tribistovo zadivljeni su kamenim kipom na ulazu u lokalitet akumulacijskog jezera. Mnogi zastanu vidjeti i u srcu doživjeti, kako kažu, Božji dar hercegovačkog podneblja.

Posušanka, poznata kiparica Ana Kovač, posjetila je taj prirodni dar i mnogi drugi. Neki su ga Posušani, pa i susjedi, htjeli kupiti i prenijeti u svoju okućnicu, ali je kip ostao na svom mjestu.

Nadareni kipari i ljubitelji kamena i u Gorici su pokazali kako vole svoju vjeru i prošlost pa su se potrudili uraditi radove križnog puta na makadamskoj cesti Gorica- Osoje.

U posuškom Čitluku, naselju Petrici, proteklog ljeta postavljen je kameni kip Judite, autora poznatog kipara fra Joakima Gregova, slikara i kipara s Hvara.

Svi hvale i kiparske radove već poznatog majstora Ljube Mihalja i neke mlade Posušanke i Posušane i Hercegovce kojima je kamen u srcu.

Posušje.net/P.C.

OGLASI

Loading